''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Sarmat: Αναπτύσσονται προηγμένες πυρηνικές κεφαλές για το ρωσικό ICBM

Η Ρωσία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην τρομακτική βελτίωση των πυρηνικών δυνατοτήτων της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων Sarmat αναμένεται να υποστεί αναβαθμίσεις και βελτιώσεις σε λειτουργικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του.
Μετά την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Ρωσία, αξιωματούχοι των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν σε νέες αποκαλυπτικές δηλώσεις αναφορικά με την αναβάθμιση των πυραυλικών αυτών συστημάτων και των πυρηνικών κεφαλών τους.

Όπως ανέφερε ανώτατος Αξιωματικός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι βαλλιστικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι Sarmat τροποποιούνται προκειμένου να είναι σε θέση να φέρουν ένα ευρύ φάσμα προηγμένων πυρηνικών κεφαλών επόμενης γενιάς.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης, ότι ήδη τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες και αναλύσεις για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό για την αναβάθμιση των πυραυλικών συστημάτων Sarmat και των προηγμένων πυρηνικών κεφαλών που θα ενσωματωθούν σε αυτούς

Τα χαρακτηριστικά του Sarmat
Ο Sarmat σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD). Το βλήμα επιτρέπει στη Ρωσία να ενισχύσει δραματικά την αποτρεπτική της ικανότητα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του NATO.

Σύμφωνα με τον στρατό της Ρωσίας: «Μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξαλείψει ολόκληρες χώρες». Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η εντυπωσιακή εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα και ζυγίζει περίπου 200 τόνους, έχοντας βάρος ρίψης περίπου 10 τόνων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα Sarmat ξεκίνησε την διαδικασία ανάπτυξής του, ήδη από τη δεκαετία του 2000, για να αντικαταστήσει το τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο R-36M2 Voyevoda, που είχε την κωδική ονομασία «Σατανάς» με αποτέλεσμα ο νέος πύραυλος «Sarmat» να ονομάζεται «Σατανάς 2».

Με πληροφορίες από: TASS
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου