''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ο συριακός στρατός προελαύνει στα νότια της Ιντλίμπ, απελευθερώνει δεκάδες χωριά και περικυκλώνει το τούρκικο παρατηρητήριο Νο 6 στο Surman

Κριστιάν

#Syria: #MaaretNuman by night, struck by #SyAF.

Ο συριακός στρατός με την αμέριστη συμπαράσταση των ρωσικών μαχητικών αφότου ανέκτησε τα χωριά Qatrah – Al Sayadi – Abu Sharji – Tal Al Dam – Al Sarj – Haran και καθώς η νύχτα αρχίζει να πέφτει δημιουργεί ένα νέο θύλακα εγκλωβισμού που περιλαμβάνει το τούρκικο παρατηρητήριο nο 6 στα νότια της Ιντλίμπ στο Surman. Την τελευταία νύχτα ο συριακός στρατός (Tίγρεις και 5η Λεγεώνας) διεμβόλισε σημαντικά και είναι στη Haluba, 11 χλμ στα νότια της Maarat Al Numan στην Ιντλίμπ. Είναι στα 1.000 μ από τη διασταύρωση που οδηγεί στο Jarjanaz, θα φθάσουν εκεί μέσα σε λίγες ώρες, ενώ διαρρέουν κι άλλες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του στόχου της τρέχουσας εκστρατείας.



21/12/2019. Κυβερνείο της Ιντλίμπ

Επίσης ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του προσεγγίζουν το Surman από 2 άξονες, ο ένας στα 3 χλμ, κι ο άλλος στα 2 χλμ από τον στόχο, έχει δρομολογηθεί η διασφάλιση του Tal Damm και σύντομα θα έχουν στο οπτικό τους στόχαστρο το τούρκικο παρατηρητήριο n°6. Μια δεύτερη ομάδα του (Hezb) φθάνει από το βορρά του Surman, περικυκλώνοντας το τούρκικο παρατηρητήριο n°6.

Δεν υπάρχουν αναφορές ενισχύσεων προς την κατεύθυνση του μετώπου, το καίριο ερώτημα είναι πού σκοπεύουν να θέσουν την έσχατη γραμμή άμυνας τους, ίσως στο δρόμο προς το Saraqib.Στο ανατολικό μέτωπο από το Sihal ως τα νότια του Χαλεπίου από φιλοκυβερνητική πλευρά, μάχονται οι IRGC, Hezbollah και άνδρες του SAA, το Saillant ανατολικά του Ash Sha Rah ανακτήθηκε το βράδυ από δυνάμεις του IRGC.
Μια μονάδα της Hezbollah προχωράει προς το τουρκικό σημείο παρατήρησης αριθ. 6.
Η επίθεση φαίνεται να σταματά λίγο πάνω από τον παράλληλο του Saraquib.

Ο SΑΑ αρχίζει τη β φάση της επίθεσης κατά τρομοκρατών στην Ιντλίμπ. Απελευθέρωσε τα χωριά Umm Jalal,Tal al-Sheikh, Abu Habbah, Braysah, Sihal, Farjah, Umm Tinah, Sha’rah, Rubay`ah, Khariba, Barnan το τελευταίο 24ωρο. Τα Sukhoi πετούν πάνω από το Jarjanaz, κι έχουμε επομένως επιθέσεις προς Maraat Al Numan,ένας από Νότο κι ένας από Ανατολικά.

Το στρατόπεδο των κυβερνητικών δυνάμεων έχει την εξής διάταξη: η 5η Λεγεώνα, οι Ρώσοι, η 7η Ταξιαρχία μηχανοκίνητου πυροβολικού του συριακού στρατού, το 25ο Σώμα Στρατού (Α και Ν), ενώ στα Δυτικά είναι η 4η Μονάδα Τεθωρακισμένων.

Η πρώτη ομάδα του SAA διαγώνια κινείται προς το Jarjanaz να φτάσει στο Maarat Al Numan από Αν, κι αυτό για να παρακάμψει τα υψώματα στα νότια του Maarat Al Numan.
Η δεύτερη ομάδα (Hezb) φθάνει από το βορρά του Surman, παρακάμπτοντας το τουρκικό σημείο παρατήρησης αριθ. 6. H τρίτη ομάδα προελαύνει από ένα δρόμο λίγο πιο βόρεια κι ανακτά το Qatrah αυτό το απόγευμα.

ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΝΤΛΙΜΠ

Στις 2:00 μ.μ., πολλαπλά χτυπήματα πυραύλων πραγματοποιήθηκαν κατά της Ιντλίμπ από ρωσικά πλοία με πυραύλους Kalibr. πηγή dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου