''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Βουλγαρία: Από την 1η Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε φυσικό αέριο από το Τουρκικό Ρεύμα



.
Βουλγαρία: Από την 1η Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε φυσικό αέριο από το Τουρκικό Ρεύμα
Ο Βλαντιμίρ Μαλινόφ-CEO της εταιρείας Bulgartransgaz που είναι ο διαχειριστής της μεταφοράς του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία δήλωσε πως από τις 1 Ιανουαρίου θα είναι έτοιμοι οι για να δεχθούν φυσικό αέριο από τον Τούρκικο Ρεύμα και να το μεταφέρουν transit προς Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία.
Ο Μαλινόφ μιλώντας στον τοπικό τύπο, είπε: ” Είμαστε έτοιμοι απέναντι στο ενδεχόμενο το ρωσικό αέριο που έρχεται μέσω Ουκρανίας διαμέσου του Trans Balkan στην Βουλγαρία, να σταματήσει να έρχεται από την Πρωτοχρονιά.
Αυτή την εβδομάδα η Bulgartransgaz άρχισε να γεμίζει με φυσικό αέριο το κομμάτι των 11 χιλιομέτρων του αγωγού που βρίσκεται στα εδάφη μας και στην Τουρκία το κομμάτι των 140 km. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι στις 15 Δεκεμβρίου και εκείνοι ελπίζω να είναι έτοιμοι στις 20 Δεκεμβρίου.”

Ο Μαλινόφ είπε πως το 308 χλμ τμήμα του Βαλκανικού Ρεύματος που φτάνει μέχρι τα σύνορα με τη Σερβία, θα είναι έτοιμο έως τις 31 Μαΐου και πρόσθεσε πως δια μέσω αυτού του αγωγού θα μπορούν να μεταφέρονται 8,75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τη μέρα και πρόσθεσε πως ” Μέχρι εκείνη την μέρα η μεταφορά τράνζιτ του φυσικού αερίου θα γίνεται από τις υπάρχουσες γραμμές”.
Το 484 km βουλγαρικό τμήμα του αγωγου φυσικού αερίου Βαλκανικό Ρεύμα θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2020
9/12/2019
Πηγή: TourkikaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου