''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

«Σάλος» στο Ισραήλ: Οι Ρώσοι «έκλεψαν» τον πύραυλο «σφεντόνα του Δαυΐδ»

«Θύελλα αντιδράσεων» προκλήθηκε στο Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με αναφορές ρωσικών και κινεζικών μέσων ενημέρωσης, ένας από τους πιο προηγμένους ισραηλινούς πυραύλους, που χρησιμοποιούνται στην «πυραυλική ομπρέλα» προστασίας της χώρας, βρίσκεται στα χέρια της Μόσχας.

Ο περίφημος πύραυλος τύπου «David’s Sling» η αλλιώς στα ελληνικά «σφεντόνα του Δαυΐδ» είναι ένα από τα πιο χρήσιμα όπλα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να αναχαιτίζει εχθρικές εναέριες απειλές και πυραύλους και φαίνεται πως οι Ρώσοι έκλεψαν έναν πύραυλο τέτοιου είδους, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πύραυλος «σφεντόνα του Δαυΐδ» είχε χρησιμοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο για να αναχαιτίσει δύο πυραύλους της Συρίας που εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος, ωστόσο ο ισραηλινός πύραυλος απέτυχε να πυροδοτηθεί, με αποτέλεσμα ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να τον εντοπίσουν.

Ειδικότερα, μετά την αποτυχημένη πυροδότηση και αναχαίτισή του, ο ισραηλινός πύραυλος προσγειώθηκε στο έδαφος της Συρίας με αποτέλεσμα ο ρωσικός στρατός να τον εντοπίσει και να τον στείλει πίσω στη Ρωσία, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την «ανακάλυψή» του εκείνη την χρονική στιγμή.

Μετά την ανάκτηση και την εξουδετέρωση του πυραύλου, οι Ρώσοι τον μετέφεραν στη Ρωσία, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους Ρώσους μηχανικούς να μελετήσουν το προηγμένο οπλικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πύραυλοι τύπου «David’s Sling» ή «σφεντόνα του Δαυΐδ» αναπτύχθηκαν από κοινή παραγωγή Ισραήλ και ΗΠΑ και αποτελεί μέρος του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος του Ισραήλ, το περίφημο «Iron Dome».

Πηγή: israel national news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου