''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Μια ανταπάντηση "χωρίς σύνορα" στο Ισραήλ;


13.11.2019, δεύτερη μέρα των πυραυλικών επιθέσεων της παλαιστινιακής Αντίστασης - Μπλέ κύκλοι: συναγερμοί στο Ισραήλ, Καφέ κύκλοι: παλαιστινικές επιθέσεις

Pars Today - 13 Νοεμβρίου 2019 10:05 UTC
Περίπου 250 πυραύλοι σε λιγότερο από 48 ώρες και μια δεύτερη ημέρα πολέμου που ξεκίνησε με ένα πύραυλο κάθε 7,5 λεπτά!
Με τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή Μπαχά Αμπού αλ-Ατά, το ισραηλινό καθεστώς και ο νέος υπουργός πολέμου, Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος πίστευε ότι μπορούσε να κάνει το βάπτισμα πυρός του μέσα στο παλαιστινιακό αίμα, δεν πίστευαν ότι θα είχαν να κάνουν με μια τόσο ευρεία ανταπάντηση από την Ισλαμική Τζιχάντ της Παλαιστίνης. Δεν φαντάζονταν ότι η βαλλιστική αντίδραση της Αντίστασης θα μπορούσε να υπερβεί τις νότιες αποικίες για να φτάσει στο κέντρο της σιωνιστικής οντότητας, ήτοι τη πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

Από της Τρίτης στα ξημερώματα, το Σντερότ, Ασκελόν, Ασντόντ, Gedera, Rishon Lezion και το Τελ Αβίβ, καθώς και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στο ρυθμό των βλημάτων, τα οποία ανέμελα μοιάζουν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας. Στο Σντερότ, δύο εργοστάσια χτυπήθηκαν με μια γιγαντιαία πυρκαγιά και έναν απίστευτο απολογισμό τραυματιών και ίσως νεκρών τους οποίους κρύβει ο Νετανιάχου για το φόβο να πρέπει να απαντήσει σε μια εσωτερική δυσαρέσκεια που τον κατηγορεί ήδη ότι θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στη πλάτη των ισραηλινών αποίκων.
12 Παλαιστίνιοι έχουν σίγουρα πέσει ως μάρτυρες και 50 άλλοι τραυματίστηκαν, αλλά σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ δεν υπάρχει σχεδόν πια!
Στο Ισραήλ, τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι όλα κλειστά και τα τρένα δεν λειτουργούν πλέον. Οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένα σε φόντο μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εκδόθηκε από της Τρίτης σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη. Τα ασθενοφόρα διατάχτηκαν να μην ενεργοποιήσουν τις σειρήνες τους για να αποτραπεί ο περεταίρω πανικός των εποίκων, οι οποίοι έζησαν όλη τη νύχτα στο ρυθμό των συναγερμών. Τα ανατολικά του Χαν Younes και ο βοράς της Γάζας έχουν πληγεί, αλλά η χιονοστιβάδα των πυραύλων δεν σταματά στο Ashdod, Ashkelon, Beit Azra και Nahal Oz, μεταξύ άλλων.

Ακόμη χειρότερα, το Iron Dome αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά πολύ αποτυχία, με 60 αναχαιτισμένους πυραύλους σε σύνολο 200, όπως επιβεβαίωσαν οι The Times of Israel. Δηλαδή οι προσπάθειες βελτιστοποίησης των τελευταίων εβδομάδων από ένα Ισραήλ το οποίο στοχεύει να αντιμετωπίσει τους "πυραύλους κρουζ της Ansarallah", κάηκαν όλες.

Τρεις παρατηρήσεις προκύπτουν από την Τρίτη το βράδυ: οι βαλλιστικές δυνατότητες της Ισλαμικής Τζιχάντ της Παλαιστίνης δεν είναι τόσο περιορισμένες όσο πίστευαν οι ισραηλινοί στρατιωτικοί, η Τζιχάντ εκτόξευσε τους πυραύλους της, όχι μόνο κατά του Νότου αλλά και ενάντια στο κέντρο του Ισραήλ. Τις επόμενες ώρες ίσως να υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις στις βόρειες περιοχές του Ισραήλ, γεγονός που μπορεί να θέσει το ζευγάρι Netanyahu-Bennett σε δύσκολη κατάσταση.

Τη δεύτερη μέρα των μαχών, το Τελ Αβίβ, το οποίο έχει ήδη στείλει τους Αιγύπτιους διαμεσολαβητές του στη Γάζα αλλά της οποίας δεν έχει ακόμη καταφέρει να ηρεμήσει τον θυμό της, υπογράφει ότι σε αντίθεση με τους ισραηλινούς υπολογισμούς, και αυτή είναι η δεύτερη παρατήρηση, η ισλαμική Αντίσταση της Χαμάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί με την ισλαμική Τζιχάντ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ο Ισραηλινός Αρχηγός του Επιτελείου, Aviv Kutchavi, δήλωσε ότι η εάληψη του Abu al-Atta δεν σήμαινε επιστροφή στη πολιτική των στοχευμένων δολοφονίων, με την ελπίδα να πείσει τη Χαμάς να μείνει μακριά. Στοίχημα που ήδη έχασε, καθώς ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Hamdan, ήταν πολύ σαφής αυτή την Τετάρτη, προειδοποιώντας το Ισραήλ το οποίο «μέσω της δολοφονίας του Atta» επιδιώκει να επιτύχει τακτικούς στόχους, στόχους που θα μπορούσαν " να γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον του ", αφού είναι η Αντίσταση που αποφασίζει τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι πλέον το Ισραήλ"

Αυτό παραπέμπει σε τρίτη διαπίστωση, ότι ο άξονας της Αντίστασης είναι ένα "ενωμένο μπλοκ" που σημαίνει ότι η απάντηση για τη δολοφονία του Atta και για την ισραηλινή επίθεση στα δυτικά της Δαμασκού, όπου το Τελ Αβίβ δεν κατόρθωσε να εξαλείψει έναν άλλο ανώτατο διοικητή της ισλαμικής Τζιχάντ, θα αντιδράσει με «ενιαία απάντηση». Υπό αυτή την έννοια, ο Λίβανος και το Γκολάν θα μπορούσαν να επιφυλάσσουν ωραίες εκπλήξεις στο γενοκτονικό καθεστώς του Ισραήλ τις επόμενες ώρες. Την Τρίτη, η κεντρική διοίκηση της Αντίστασης στη Γάζα, που αποτελείται από όλες τις ομάδες της Αντίστασης, ανακοίνωσε στη δήλωσή της ότι «τα αντίποινα δεν θα έχουν σύνορα» και θα είναι "άνευ προηγουμένου". Οι ώρες που έρχονται είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμες για ένα ισραηλινό καθεστώς που δυσκολεύεται να αντιστρέψει το παιγνίδι, καθώς δεν βρίσκεται πλέον στο ύψος των περιστάσεων.
Για την ανεκδοτική πλευρά της ιστορίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου, το πρακτορείο ειδήσεων Shahab ανακοίνωσε ότι η αδελφή του μάρτυρα, Baha Abu Atta, έφερε στον κόσμο ένα γιο που ονομάστηκε με το όνομα του θείου του, Baha Abu Atta. Αυτό σημαίνει ότι η Αντίσταση δεν θα χάσει ποτέ την αναπνοή της και θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι ο εχθρός να αφοπλιστεί τελείως.
Για τους πολιτικούς παρατηρητές που μπόρεσαν και διέφυγαν από τη λογοκρισία των δυτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να παρακολουθήσουν τις σκηνές πανικού στις σιωνιστικές πόλεις, ήταν «πύραυλοι ακριβείας» που έπεσαν την Τρίτη στο Sderot ή στο Τελ Αβίβ.
Και ήταν ο Netanyahu που ισχυριζόταν:
«Ο Atta ήταν υπεύθυνος για τις εκτοξεύσεις πυραύλων στο Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, και σκόπευε να διαπράξει άλλες επιθέσεις σύντομα»... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου