''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Πακιστάν από το 2017 και μετά: 1000 επιθέσεις κατά χριστιανών και πάνω από 100 εκκλησίες που έκλεισαν…



.
AED: με χαρακτηριστικά γενοκτονίας οι επιθέσεις σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων
Σύμφωνα με την οργάνωση Aide à l’Eglise en Détresse (ΑED) πού έχει έδρα το Παρίσι, το μεγαλύτερο μέρος των 3 εκ. χριστιανών που στις αρχές του 2000 ζούσαν σε Ιράκ και Συρία, αναγκάστηκαν λόγω των εμφυλίων πολέμων να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους.
Σύμφωνα με την αναφορά  που ετοιμάστηκε από την οργάνωση “Βοήθεια προς την εκκλησία” ( AED),  σχετικά με  τις καταστάσεις που βιώνουν παγκοσμίως οι χριστιανικές μειονότητες, ιδιαίτερα σε Ιράκ και Συρία βιώνονται καταστάσεις που μοιάζουν με γενοκτονία.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ
Στην αναφορά καταγράφεται πως στην Αίγυπτο που έχει πληθυσμό 100 εκατομμυρίων, η χριστιανική μειονότητα των κοπτών των 10 εκατομμυρίων, αποτελεί στόχο των επιθέσεων και τονίζεται πώς σε πολλά μέρη του κόσμου η κατάσταση είναι ανησυχητική. Αναφέρεται πως ιδιαίτερα σε Αφρική και Ασία οι χριστιανοί αποτελούν στόχο επιθέσεων και σφαγών.

ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 90% ΣΕ 16 ΕΤΗ
Στην αναφορά της AED καταγράφεται πως στην Συρία με τις επιθέσεις από τις συμμορίες της ISIS , αλλά και στο Ιράκ με τις επιθέσεις των ακραίων ισλαμιστών που άρχισαν μετά από την ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ, ο χριστιανικός πληθυσμός μειώθηκε πολύ. Σύμφωνα με την αναφορά το μεγαλύτερο μέρος των 1,5 εκατομμυρίων χριστιανών που το 2003 ζούσαν στο Ιράκ πλέον μετανάστευσαν. Τονίζεται πως ο πληθυσμός αυτός μειώθηκε κατά 90% και ότι στις μέρες μας έχει φτάσει να είναι μεταξύ 120 και 150 χιλιάδων ανθρώπων.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
Στην αναφορά τονίζεται πως στην Συρία όπου συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος, οι χριστιανοί συνεχίζουν να είναι στόχος των επιθέσεων της ISIS και των άλλων συμμοριών και ότι ο χριστιανικός πληθυσμός ανάμεσα στα έτη 2011 με 2017 μειώθηκε κατά τα δύο τρίτα. Έτσι οι χριστιανοί που το 2011 ήταν 1,5 εκ. , το 2017 έφτασαν να είναι 500.000. Στην αναφορά καταγράφεται και η μετανάστευση που έγινε στα έτη 2017-2018, ενώ οι επιθέσεις και ο εξαναγκασμός σε μετανάστευση χαρακτηρίζονται ως “γενοκτονία”.
Στην αναφορά γίνεται λόγος για τις επιθέσεις που γίνονται σε βάρος των κοπτών χριστιανών της Αιγύπτου οι οποίοι με 10 εκατομμύρια πληθυσμό αποτελούν το 1/10 του πληθυσμού της Αιγύπτου και καταγράφεται πως τον τελευταίο καιρό αυτές οι επιθέσεις έχουν μειωθεί.
ΑΚΡΑΙΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Η αναφορά αναφέρει πως οι χριστιανοί σε χώρες όπου είναι μειονότητες, αντιμετωπίζουν πιέσεις και διώξεις, ενώ οι επιθέσεις εντείνονται ιδίως σε Ασία και Αφρική. Καταγράφεται πως οι επιθέσεις οι οποίες από το 2000 και μετά εντάθηκαν στη Μέση Ανατολή, αργότερα διαδόθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Αναφέρεται πως σε κάποιες χώρες λόγω των εθνικιστικών πολιτικών η ζωή των χριστιανών είναι ακόμη πιο δύσκολη.
Στην αναφορά γίνεται λόγος για τις Φιλιππίνες όπου οι χριστιανοί αποτελούν το 90% του πληθυσμού και καταγράφεται η αρνητική επίδραση των καθεστωτικών πολιτικών του προέδρου Ροντριγκο Ντουτερτε. Στην αναφορά γίνεται λόγος για σφαγές που έγιναν από συμμορίες συνδεόμενες με την ISIS.
Καταγράφεται πως στό Πακιστάν από το 2017 έως τώρα έχουν γίνει πάνω από 1000 επιθέσεις σε χριστιανούς και ότι μόνο το 2018 πάνω από 100 εκκλησίες έκλεισαν
ΝΙΓΗΡΙΑ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ
Στην ίδια αναφορά καταγράφεται πως στην Αφρική ακραίοι ισλαμική κύκλοι με επικεφαλής την μπόκο Χαράμ έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τους χριστιανούς. Μόνο στη Νιγηρία το 2018 δολοφονήθηκαν πάνω από 3.700 χριστιανοί. Η Νιγηρία πέρσι ήταν η χώρα με τις περισσότερες δολοφονίες χριστιανών στον κόσμο.
Πηγή: TourkikaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου