''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Κυρώσεις στην Τουρκία από την Ινδία



.
Από αλλού το περίμενε, από αλλού το βρήκε. Αντί να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία από την ΕΕ για την νέα εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι κυρώσεις επιβάλλονται από την Ινδία, αλλά για άλλο λόγο.
Όπως μεταδίδει ο Αμερικανικός ιστότοπος Defense News, η Ινδία θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία επειδή οι σχέσεις της με το Πακιστάν γίνονται συνεχώς στενότερες.
Συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί στα ναυπηγεία Anadolu να αναλάβουν οποιοδήποτε στρατιωτικό συμβόλαιο για συνεργασία με την Ινδία. Για την ακρίβεια θα ακυρωθεί το συμβόλαιο με τα ναυπηγεία Anadolu.
Οι στενές σχέσεις της Τουρκικής εταιρείας με το Πακιστάν, έφτασαν στο μέγιστο με την υπογραφή συμβολαίου για την ναυπήγηση τεσσάρων Τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης κορβετών για το Πακιστάν.
Η εταιρεία Anadolu έχει επιλεγεί από τα Ινδικά ναυπηγεία Hindustan για την εκτέλεση προγράμματος αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ινδικό Ναυτικό.
Αξιωματούχος του Ινδικού Υπουργείου Άμυνας είπε πως η ταυτόχρονη συνεργασία των Τουρκικών ναυπηγείων για λογαριασμό της Ινδίας και του Πακιστάν, μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για την ασφάλεια της Ινδίας.

Τα ναυπηγεία Anadolu πρόκειται να ναυπηγήσουν πέντε υποστηρικτικά πλοία για το Ινδικό Ναυτικό.
«Η συμμετοχή της Τουρκικής αμυντικής εταιρείας θα περιλαμβάνει την εποπτεία της συνολικής κατασκευής, τις λεπτομέρειες της κατασκευής, την μηχανική, την επιλογή του εξοπλισμού, τη διασφάλιση της ποιότητας κλπ. Αυτό θα σήμαινε μόνιμη παρουσία Τούρκων στο ναυπηγείο της Hindustan. Αυτός είναι μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας» δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του Ινδικού Ναυτικού και πρόσθεσε πως το Ναυτικό της Ινδίας θα ζητήσεις από την Hindustan ν:α τερματίσει αμέσως τους δεσμούς με τα ναυπηγεία Anadolu.
Η Πακιστανική πρεσβεία στην Ινδία, όπως και τα Ναυπηγεία Anadolu αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.
Τα υποστηρικτικά πλοία του Ινδικού Ναυτικού θα είναι οπλισμένα και θα έχουν κάποια όργανα για τα οποία οι Ινδοί επιθυμούν να μην διαρρεύσει η οποιαδήποτε πληροφορία. Η ύπαρξη Τούρκων ειδικών που πιθανόν να εργάζονται και για την κατασκευή των Πακιστανικών κορβετών, καθώς και οι στενοί δεσμοί της Τουρκίας με το Πακιστάν, κρίνονται ασύμβατοι από τους Ινδούς.
Πηγή: Cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου