''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Η Τουρκία ξεπέρασε τα εσκαμμένα - ΟΧΙ άλλη υποχώρηση



Γράφει ο Αμφικτύων

Οι συζητήσεις μεταξύ των ηγετών καλές είναι αλλά το δε νυν έχον αυτές πρέπει να οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Διότι οι καιροί ου μενετοί. 
Όταν ο Ερντογάν παίρνει το πράσινο φως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να εισβάλλει στη Συρία, γράφοντας το διεθνές δίκαιο στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όταν απειλεί θεούς και δαίμονες ότι θα εξαπολύσει τις άριστα εξοπλισμένες στρατιές του εναντίον όχι μόνο των γειτόνων αλλά και με υπερπόντιες παρουσίες όπως στη Λιβύη και στον κόλπο, δείχνει το μέγεθος των μεγαλεπίβολων σχεδίων του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τότε πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά και να προετοιμασθούμε αθόρυβα μεν αλλά αποτελεσματικά όπως μας έχει διδάξει η μακραίωνα ένδοξη ιστορία μας και το ΟΧΙ του 1940. Δηλαδή προετοιμασία ηθική, ψυχολογική, στρατιωτική, οικονομική ώστε να αντιμετωπίσουμε τον ιταμό εισβολέα. 

Είναι καιρός να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με όλους τους λαούς της περιοχής που απειλούνται και να προχωρήσουμε και σε εκπόνηση κοινών στρατιωτικών σχεδίων για την αντιμετώπιση του τουρκικού ισλαμοφασισμού. Διότι περί αυτού πρόκειται.

Η Κύπρος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη καιρός να αναβιώσουν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος-Κύπρου. 
Η Κύπρος δεν είναι μακριά. 
Είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού στο χώρο της Ανατ. Μεσογείου και η αξία της για μας είναι τεράστια. 
Η Κύπρος μπρος στην απειλή του «Γιαβούζ» στο αδειοδοτημένο στην TOTAL και ENI βυθοτεμάχιο 7 θα έπρεπε ήδη να είχε ζητήσει την στρατιωτική συνδρομή από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία σαν άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες, αλλά και ευρύτερα από την Αίγυπτο και το Ισραήλ που θίγονται από την Τουρκική αρπακτικότητα στην περιοχή. 
Το Γιαβούζ αν δεν αποχωρήσει με διπλωματικά μέσα πρέπει να βυθιστεί.

Οι Τούρκοι πρέπει να εννοήσουν ότι ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή και από δω και πέρα αρχίζει πόλεμος, εκτός και αποφασίσαμε να γίνουμε προτεκτοράτο.

Όσο δείχνουμε πολιτική κατευνασμού και υποχωρούμε ο Τούρκος προχωρά και κατακτά και όταν θα στείλει κάποιο «Γιαβούζ» δυτικά της Κρήτης ή κάποια φρεγάτα έξω από το Φάληρο τότε θα είναι πολύ αργά. 
Τούτο πρέπει να διαμηνύσει η κυβέρνηση στην «κοιμωμένη» Ε.Ε και για να την κάνει να ξυπνήσει να ανοίξει τα σύνορα στους λαθρομετανάστες για να διαρρεύσουν προς αυτήν.

Αμφικτύων
8/10/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών


http://amphiktyon.blogspot.com/

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/ 
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου