''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ό,τι και να μας συμβεί να το βλέπουμε μέσα στο Σχέδιο του Θεού


ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ... Βάδιζε εδώ στη γη, όχι σαν θνητός, αλλά σαν ουράνιος άνθρωπος. Ας κατευθύνεις τα μάτια σου κάτω, για τις ανάγκες που αντιμετωπίζεις, αλλά με τη ψυχή σου να ταξιδεύει στον ουρανό...

Αυτή η κάθαρση, αυτός ο φωτισμός, τον οποίον θα πάρεις διαβάζοντας την Θεία Γραφή, θα σου κρατήσει όλη την ημέρα και την νύχτα. 

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης.

 
Οι γονείς κατσαδιάζουν τα παιδιά τους για το παραμικρό. Είναι σαν να μην ξέρουν πως γίνεται να τους μιλά κανείς ήσυχα και τρυφερά. Όταν είναι αναγκαίο να θέσει ένας γονιός όρια πειθαρχίας σ’ ένα παιδί, το παιδί πρέπει να νιώθει ότι πίσω από την αυστηρότητα υπάρχει αγάπη. Είναι μεγάλο λάθος να τιμωρείς τα παιδιά την στιγμή που κάνουν κάτι κακό, διότι τίποτα δεν πετυχαίνεις έτσι. Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Όποιος από μας κάνει μεγαλύτερες αποταμιεύσεις, θα ζήσει στην Αιωνιότητα πιό πλούσια· όποιος κάνει μικρότερες αποταμιεύσεις, θα ζήσει πιό φτωχικά. Ο Κύριος ''θα πληρώσει τον καθένα κατά τα έργα του''. Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
Είτε πέντε χρόνια ζήσει κανείς, είτε εκατόν πέντε, δεν έχει σημασία. Αξία έχει η υγεία της ψυχής! Γέροντας Ευσέβιος Γιαννακάκης


Μην αντιδράτε στούς πειρασμούς, αλλά λέγετε : Γεννηθήτω το θέλημά Σου, και γίνεται το φαρμάκι φάρμακο.

Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Είπε ένας άγιος : το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω μόνος μου είναι να χαθώ, σωζόμαστε μαζί

Όταν η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα, οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση πως η κατάρα κι ο θυμός του Θεού ήρθε απάνω τους. Όταν όμως περάσουν οι δοκιμασίες αυτές, θα δούν πως η θαυμάσια πρόνοια του Θεού τους προστάτευσε διεξοδικά σε όλες τις πλευρές τις ύπαρξής τους. Εμπειρία χιλιάδων ετών μετέδωσε από γενιά σε γενιά πως όταν ο Θεός βλέπει πίστη στίς ψυχές των ανθρώπων που πασχίζουν για χάρη Του, όπως και με τον Ιώβ, τους οδηγεί σε βάθη και ύψη απρόσιτα σε άλλους.Όσο πιό ολοκληρωμένη και δυνατή είναι είναι η αγάπη τους και η εμπιστοσύνη τους σ΄Αυτόν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το μέτρο της δοκιμασίας τους και η πληρότητα της εμπειρίας τους, που μπορεί να φτάσει μέτρα υψηλά. Τότε γίνεται φανερό, πως έφτασαν όρια που ο άνθρωπος δεν ξεπερνά.
Γ. Σωφρόνιος Έσεξ


Όταν προσπαθούμε να βάλουμε την ψυχή μας σε ησυχία με ταπείνωση και προσευχή και πολλή αγάπη, τότε ό,τι και να μας συμβεί το βλέπουμε μέσα στο Σχέδιο του Θεού. Αρρώστησα; Ωραία, ήταν μέσα στο Σχέδιο του Θεού για την ζωή μου, μιά δοκιμασία και θα περάσει. Έχασα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο; Ήρθε η ώρα του να πάει να συναντήσει την Άλλη Ζωή και έτσι έπρεπε να γίνει. 

Γερόντισσα Γαβριηλία.


Η αμαρτία υπερνικάται μόνο και αποκλειστικά από τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα ... Ο άνθρωπος χωρίς τον Χριστό δεν είναι σε θέση να διακρίνει στον ίδιο τον εαυτό του την παρουσία της αμαρτίας ̇ αλλά και όταν την διακρίνει δεν είναι σε θέση να την υπερνικήσει.
Η τέλεση της ίδιας της Λειτουργίας, η οποία είναι θυσία για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων, είναι η υψηλότερη από όλες της συμμετοχές στη δύσκολη διακονία προς την ανθρωπότητα.
Να είναι κάποιος χριστιανός σημαίνει να πιστεύει στη νίκη επάνω στον κόσμο και τίποτε λιγότερο.
Απορρίπτοντας την πίστη στην Ανάσταση, ο άνθρωπος καταδικάζει τον εαυτό του στον θάνατο. Και η αυτοκαταδίκη αυτή είναι η πραγματική φύση της απογνώσεως. Δεν είναι καθόλου εκπληκτικό ότι ολόκληρος ο κόσμος τώρα βυθίζεται διαρκώς βαθύτερα στην απόγνωση.
Γέροντας Σωφρόνιος τοῦ Essex

Η προσευχή είναι τα μάτια και τα φτερά της ψυχής μας, και μας δίδει θάρρος και δύναμιν να αντικρύσωμε τον Θεόν.
Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/10/blog-post_158.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου