''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΟ

 
ΠΑΤΗΡ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πέρασε η περίοδος της νηστείας και ήρθαν οι ημέρες που μπορούμε να εφρανθούμε υλικά μα κυρίως πνευματικά.
Όμως επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο μη νηστείας δεν σημαίνει ότι "επιτρέπεται" να αφεθούμε στην γαστριμαργία, στην λαιμαργία, στην πολυλογία, στην αργολογία, στην ραθυμία, στην σαρκικότητα.

----------------------
Φυσικά και η μάνα Εκκλησία, μας επιτρέπει λίγο να "χαλαρώσουμε" όμως όχι να παραδοθούμε στα πάθη και στις αδυναμίες μας. Χρειάζεται προσοχή μη τυχόν αυτή η Αναστάσιμη και χαρούμενη περίοδος γίνει το "πνευματικό μας βατερλό" και ότι αποκτήσαμε με κόπο την περίοδο της νηστείας το χάσουμε μέσα σε λίγες ημέρες.
----------------------
Ο Χριστός Ανέστη αδελφοί μου και μέσα στην καρδιά μας έχουμε χαρά και ειρήνη. Ο Χριστός Ανέστη αδελφοί μου όμως μην γίνει η εορτή αυτή αιτία όχι μόνο να μην αναστηθούμε πνευματικά κι εμείς αλλά να ζημιωθούμε λόγο της αδιάκριτης συμπεριφοράς μας που βρίσκει ευκαιρία να ικανοποιήσει τις εμπαθείς επιθυμίες μας.
----------------------
Η χαρά της Αναστάσεως πολλές φορές γίνεται ο δούρειος ίππος της πνευματικής μας εκτροπής και από πνευματικό πανηγύρι -που κατ'εξοχήν είναι- καταντά να γίνεται πανηγύρι αμαρτιών. Θέλει λοιπόν προσοχή και διάκριση. Άλλο είναι να χαίρεσαι για την Ανάσταση του Θεανθρώπου και άλλο να χαίρεσαι που τελείωσε η απλά η νηστεία. Ως χριστιανοί καλούμαστε ακόμα και αυτή την περίοδο να μην χάσουμε το ασκητικό μας φρόνημα, την προσευχή, την προσοχή των λογισμών, των εγκράτεια της γλώσσης, την σύνεση και την σωφροσύνη μας.
----------------------
Χριστός Ανέστη δεν σημαίνει τρώω ότι θέλω και όσο θέλω, σημαίνει κυρίως ότι μπορώ να φάω τον Χριστό και να γίνω ένα μαζί Του εις τους αιώνας των αιώνων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου