''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Να αλλάξει τα φώτα της ΕΕ σκοπεύει ο Τζόνσον: Σχέδιο βέτο στον 7ετη προϋπολογισμό κι ορισμός του Φάρατζ ως επιτρόπου!


Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δεν πρόκειται να αναλάβει την αναγκαστική παράταση του Brexit, σχεδιάζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, σχέδια να ασκήσει βέτο στον επταετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ορίσει το «πυρηνικό όπλο» που ακούει στο όνομα Nigel Farage ως Επίτροπο!

Ο Τζόνσον επέμεινε από καιρό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «προτιμά να βρεθεί νεκρός σε ένα χαντάκι» από το να ζητήσει από την Ενωση να παρατείνει την προθεσμία εξόδου.

Το Κοινοβούλιο που περνάει τη νομοθετική πράξη Benn, η οποία απαιτεί μια καθυστέρηση του Brexit, εκτός και αν προκύψει συμφωνία, φαίνεται να έχει ξεπεράσει αυτά τα σχέδια, αλλά εάν αναγκαστεί να σέρνεται το θέμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο Johnson φαίνεται ότι σχεδιάζει να εξελιχθεί σε αιχμηρότατο αγκάθι στις πλευρές των Βρυξελλών.

Μια αποκαλυπτική δημοσίευση στη Sunday Telegraph αναφέρει ότι ανώτερα κυβερνητικά στελέχη σκοπεύουν να «σαμποτάρουν» την ΕΕ αν η Βρετανία παραμείνει στην ένωση μετά το Halloween. Δύο υπουργοί δήλωσαν στην εφημερίδα ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν την παρεμπόδιση του προϋπολογισμού της Ένωσης για το 2021-2027, η οποία αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς και την αποστολή ενός ευρωσκεπτικιστή όπως ο αρχηγός του κόμματος Brexit, Nigel Farage στις Βρυξέλλες.

Το Σάββατο η προσέγγιση εγκρίθηκε από τον Steve Baker, πρώην υπουργό του Brexit, ο οποίος το παροτρύνει για να πυροδοτήσει "ένα πυρηνικό όπλο στην καρδιά του αστεροειδούς".

"Υποστηρίζω ακατάπαυστα τον Nigel Farage να είναι ο επόμενος Επίτροπος της ΕΕ", δήλωσε στον Chopper's Brexit Podcast.

"Αυτή η προσέγγιση εμπνέεται από την ταινία Armageddon. Υπάρχει εκείνη η στιγμή που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο και έτσι κάνουν ό, τι προσγειώνονται στον αστεροειδή και βάζουν ένα πυρηνικό όπλο στην καρδιά του αστεροειδούς. Ο Nigel Farage είναι εκείνο το πυρηνικό όπλο".
Ένα πρόβλημα με αυτό το σχέδιο είναι ότι η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε οι ευρωβουλευτές να έχουν σαφή ψήφο για το αν θα εγκρίνουν τον υποψήφιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεδομένου ότι οι δύο δεκαετίες του Farage προκάλεσαν πρόβλημα στις Βρυξέλλες, οι ευρωβουλευτές είναι εξαιρετικά απίθανο να επικυρώοσουν τον ορισμό του ως επίτροπο.

http://www.freepen.gr/2019/10/7_6.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου