''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

To 2020 θα είναι η χρονιά των smartphones με επεκτεινόμενη οθόνη

Ο κόσμος των smartphones αναμένεται να βιώσει μία ριζική ανανέωση, τουλάχιστον στον τομέα της οθόνης από το 2020 και έπειτα.

Τα συμπεράσματα της ABI Research πιστοποιούν ότι τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με εύκαμπτες, αναδιπλούμενες, ή επεκτεινόμενες οθόνες θα ξεκινήσουν από το 2020 και έπειτα να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού. Η εταιρεία έρευνας αγοράς πιστεύει ότι εκείνη την χρονιά περίπου 8 εκατομμύρια smartphones εξοπλισμένα με τέτοιες τεχνολογίες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές, ενώ το αντίστοιχο νούμερο το 2028 θα είναι τα 228 εκατομμύρια συσκευές.

Φυσικά, οι τεχνολογίες αυτές για το πεδίο της οθόνης δεν θα εφαρμοστούν μόνο στα smartphones, καθώς αναμένεται να δούμε αντίστοιχες προτάσεις σε tablets και wearables. Συνολικά, η ABI Research πιστοποιεί ότι από τις 1.8 εκατομμύρια ανάλογες συσκευές που θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές μέχρι το τέλος του 2019, θα φτάσουμε το έτος 2028 να μιλούμε για την κυκλοφορία 240 εκατομμυρίων τέτοιων μοντέλων κάθε είδους.



Σε αυτή τη φάση οι τεχνολογίες που επιτρέπουν σε μία οθόνη να αναδιπλώνεται, να ξετυλίγεται σαν χαρτί, να παρουσιάζει εύκαμπτα χαρακτηριστικά, βρίσκονται στα σπάργανα. Έχουμε δει τις αντίστοιχες προτάσεις από κατασκευαστές όπως η Samsung και η Huawei, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μπουν σε αυτό το νέο πεδίο ανταγωνισμού. Κατά καιρούς εμφανίζονται πατέντες από ηχηρά ονόματα του τεχνολογικού κόσμου, στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

Ειδικά για την κατηγορία των tablets, η ΑΒΙ Research προβλέπει ότι δεν θα είναι η πρώτη επιλογή των κατασκευαστών να δώσουν τέτοιες δυνατότητες στις οθόνες, αφού εκεί το μέγεθος δεν αποτελεί περιορισμό. Αυτή η πρακτική αναμένεται να αλλάξει από το 2022 και έπειτα. Οι συσκευές εκείνες που εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν από τις τεχνολογίες οθόνης αυτές θα είναι σίγουρα τα smartphones, όπου οι περιορισμοί χώρου για την προβολή περιεχομένου είναι μεγαλύτεροι.

https://www.naftemporiki.gr/story/1511386/to-2020-tha-einai-i-xronia-ton-smartphones-me-epekteinomeni-othoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου