''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η Huawei αναπτύσσει δικές της τεχνολογικές λύσεις για να αντισταθμίσει τις κυρώσεις

Η Huawei δημιουργεί καινούρια προϊόντα και υπηρεσίες που στηρίζονται από δικές της τεχνολογίες εν μέσω των αβάσιμων και αυθαίρετων περιορισμών από τις ΗΠΑ, που δείχνει ότι ο κινεζικός κολοσσός δεν αναμένει η Ουάσιγκτον να άρει τις κυρώσεις, αναφέρει αναλυτής.
Καθώς η εταιρεία επιταχύνει τη δημιουργία του δικού της οικοσυστήματος και επενδύει σε βασικές τεχνολογίες, οι προσπάθειες να μειώσει την εξάρτηση από αμερικανικές τεχνολογίες θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για κάποιες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, αναφέρουν αναλυτές.

Αμερικανοί εισαγγελείς έβαλαν και πάλι στο στόχαστρο την Huawei, κατηγορώντας Κινέζο καθηγητή ότι πήρε τεχνολογία από εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια προς όφελος της Huawei, σύμφωνα με το Reuters.

Παρότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στη Huawei, η εταιρεία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την πρόσφατη υπόθεση κατά του καθηγητή ως την τελευταία περίπτωση της αμερικανικής κυβέρνησης για «επιλεκτική δίωξη».

Η Huawei ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επέστρεψε παρτίδα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που κατασχέθηκε πριν δύο χρόνια και η εταιρεία απέσυρε τη μήνυση εναντίον της για το θέμα.

Σχολιάζοντας την επιστροφή της παρτίδας, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν στην πραγματικότητα παραδεχτεί ότι η πράξη ήταν παράνομη και αυθαίρετη, γεγονός που ήταν ντροπιαστικό και ανήθικο.

Τον Μάιο το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έβαλε τη Huawei στη μαύρη λίστα που εμποδίζει την Google να της παρέχει υπηρεσίες Android.

Η Microsoft έχει προστρέξει σε υπεράσπιση της Huawei, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις στον κινεζικό κολοσσό είναι «αντιαμερικανικές» σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα. Ο πρόεδρος της Microsoft δήλωσε ότι η πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να εκληφθούν χωρίς «βάση, λογική και το γράμμα του νόμου».

Από τότε που η εταιρεία μπήκε στη μαύρη λίστα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έχει λάβει περισσότερες από 130 αιτήσεις για άδεια πώλησης προς τη Huawei, σύμφωνα με το Reuters. Αναλυτές αναφέρουν ότι η εταιρεία είναι έτοιμη, αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να χαλαρώσουν τις υπάρχουσες κυρώσεις, ωστόσο, τονίζουν ότι οι αμερικανικές εταιρείες ίσως να μην είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο σενάριο.
Τον Οκτώβριο η εφαρμογή - αντίπαλον δέος του Google Maps

Την ώρα που η Huawei αναμένεται να λανσάρει smartphone χωρίς Google app, επιταχύνει παράλληλα την ανάπτυξη της δικής της εφαρμογής σε αντιστάθμιση του Google Maps. Η υπηρεσία βρίσκεται σε προγραμματιστές του εξωτερικού που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της νέας εφαρμογής και θα επεκτείνουν τις δυνατότητες του χάρτη.

Το Map Kit θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Ο αναλυτής Τζία Μο της Canalys δήλωσε στους Global Times ότι με δεδομένο το μερίδιο της Huawei στην Κίνα και το εξωτερικό, οι αυξημένες προσπάθειες για δημιουργία δικού της οικοσυστήματος θα ανεβάσει τον πήχη των προκλήσεων στους υπάρχοντες προμηθευτές στις ΗΠΑ, όπως η Google.

Ανάλυση της ITIF για τους πιθανούς περιορισμούς στις εξαγωγές αναδυόμενων τεχνολογιών δείχνει ότι, ανάλογα με την αυστηρότητα των στοιχείων ελέγχου, οι αμερικανικές εταιρείες μπορεί να χάσουν από 14 έως 56 δισεκατομμύρια από τις εξαγωγές την επόμενη πενταετία, αποτελώντας απειλή για 18-74.000 θέσεις εργασίας.

Και η τοποθέτηση της Huawei στη μαύρη λίστα αναμένεται να έχει σημαντικές συνέπειες για τους αμερικανούς προμηθευτές, που παρέχουν το ένα έβδομο των εξαρτημάτων της Huawei.

Από τα 70 δισεκατομμύρια που ξόδεψε η Huawei το 2018 για την αγορά εξαρτημάτων, περίπου 11 δισεκατομμύρια πήγαν σε αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Qualcomm, Intel Corp και Micron Technology, σύμφωνα με τη Huawei.

«Η Huawei δεν είχε από την αρχή σκοπό να παραδοθεί στον αμερικανικό αποκλεισμό. Απλά θα κινηθεί μπροστά γρηγορότερα» ανέφερε ο βετεράνος βιομηχανικός αναλυτής Γιανγκ Γουμού στους Global Times.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στους Global Times.

https://sputniknews.gr/texnologia/201909124545353-huawei-texnologikes-lyseis-kyrwseis/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου