''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

Αντί να στηρίξουμε τα χωριά μας, τα εξοντώνουμε - Πρόστιμο 21.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ στο μοναδικό καφενείο ορεινού χωριού

(Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία ύψους 21.000 ευρώ επέβαλε κλιμάκιο του ΕΦΚΑ σε ιδιοκτήτη καφενείου στο ορεινό χωριό Ραβενή, στη Μουργκάνα Θεσπρωτίας. 
Οι ελεγκτές, όπως λέει ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Τζώρτζης, έφτασαν στο μοναδικό καφενείο του χωριού όταν εκείνος απουσίαζε, και, όπως συνηθίζεται στην επαρχία, τους εξυπηρέτησε ο αδερφός του που βρισκόταν στη Ραβενή για ολιγοήμερες διακοπές. Τον μεζέ για το ούζο τον ετοίμασε η πεθερά του ιδιοκτήτη.

Αναμενόμενα, οι δύο συγγενείς, όπως αναφέρει, δεν έχουν προσληφθεί ως υπάλληλοι, ούτε και ασφαλίζονται ως τέτοιοι.

«Ο αδελφός μου με την οικογένειά του είχαν έρθει για διακοπές και είπαν να έρχονται τα βράδια να βάζουν ένα χεράκι να σερβίρουμε τα τραπέζια. Έτυχε μια από αυτές τις ημέρες, στις 19 Αυγούστου, να έρθει 12:30 τη νύχτα ο έλεγχος. 
Ο αδελφός μου τους έλεγε “να σας εξηγήσω, εμείς είμαστε συγγενείς, ένα χεράκι έβαλα”. Τίποτα αυτοί ζητούσαν τον πίνακα προσωπικού. Εγώ τους εξήγησα ότι πίνακα προσωπικού δεν έχω γιατί δουλεύω με τη μάνα μου, αλλά αυτοί συνέχισαν αμείλικτοι να μας ζητούν να υπογράψουμε», δήλωσε ο Βαγγέλης Τζώρτζης στο κανάλι ONETV.

Δημοσίευμα του epiruspost.gr. αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Τζώρτζης σκέφτεται να κλείσει το καφενείο, καθώς αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο που ξεπερνά κατά πολύ τα έσοδα τριών ετών. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο αδελφός του, καθώς είναι μακροχρόνια άνεργος και πλέον κινδυνεύει να χάσει τα σχετικά επιδόματα.

το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ:

Μπορεί ένας έλεγχος να θεωρηθεί προδοσία κατά της πατρίδας;
Ναι μπορεί....
Αυτός....

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/ 
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου