''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Η Ξάνθη «έπεσε» με τον Καλλικράτη – Μοντέλο συνδιοίκησης για όλη την Θράκη



.
Τι καταλαβαίνει κάποιος όταν ακούσει την λέξη «συνδιοίκηση» για την Θράκη, ότι θα αλλάξουν τα σύνορα, θα έρθουν Τούρκοι που θα ασκούν πολιτική, θα αλλάξουν πινακίδες σύμβολα και τα λοιπά; Όχι, όταν λέμε «συνδιοίκηση» στην Θράκη μιλάμε για ένα μοντέλο που θα αλλάξει σιγά σιγά την Συνθήκη της Λωζάνης.
Και πως μπορεί να αλλάξει η Συνθήκη της Λωζάνης, αν η Ελληνική Πολιτεία αποδεχθεί ότι μέρος μουσουλμάνων της Θράκης είναι Τούρκοι. Και η Ελληνική Πολιτεία, ανεξήγητα, προωθεί την Τουρκική γλώσσα ως Μητρική για όλους τους Μουσουλμάνους της Θράκης.
Το ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, και ο σημερινός Πρωθυπουργός υποσχέθηκε η διδασκαλία της «Μητρικής Γλώσσας» όλων των μουσουλμάνων, τα Τουρκικά, να διδάσκεται και στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
Για να συμβούν όλα αυτά, θα πρέπει και ο τοπικός πληθυσμός να συνηθίσει σε μια κατάσταση «Μαλακών Συνόρων» για την Θράκη, που ναι μεν θα είναι Ελληνική Επικράτεια, αλλά θα είναι ένας ξεχωριστός, «ιδιαίτερος» χώρος.
Και ήδη οι κάτοικοι της Θράκης συνηθίζουν, συνηθίζουν το Παράλληλο Κράτος της Τουρκίας στην περιοχή με θρησκευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές Παράλληλες Δομές. Οι Ψευτομουφτήδες αλωνίζουν την Θράκη και κάνουν κηρύγματα μίσους και ασκώντας πολιτική υπέρ της Τουρκίας, και οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, πιστοί στο Τουρκικό Προξενείο, έχουν πλέον το πάνω χέρι στις διοικήσεις μειοψηφίας των Δήμων.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στην Δήμο Ξάνθης, ο νέος δήμαρχος της πόλης, Μανώλης Τσέπελης, κέρδισε τον Δήμο με την πλήρη στήριξη του DEB, του Ψευτομουφτή Ξάνθης, και κατ επέκταση του Τουρκικού Προξενείου. Είναι βέβαιο πως χωρίς αυτή την στήριξη δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές.
Και εδώ ακριβώς είναι το λεπτό σημείο. Αν ο νέος Δήμαρχος δεν αποζητούσε την στήριξη αυτή για να εκλεγεί, θα συνέβαινε ότι και τις προηγούμενες φορές, οι άνθρωποι του Προξενείου δεν θα έβρισκαν κάποιον πρόθυμο υποψήφιο δήμαρχο, και απλά θα έβγαιναν δημοτικοί σύμβουλοι κάποιοι μουσουλμάνοι που είναι πιστοί στο Προξενείο, χωρίς να μπορούν να απαιτήσουν τίποτα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος Δήμαρχος της πόλης, Μπάμπης Δημαρχόπουλος, αρνήθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του σημαντικά πράγματα τα οποία τον έφεραν απέναντι στον DEB και το Τουρκικό Προξενείο. Μερικά από ήταν και τόσο σοβαρά που θα δημιουργούσαν τετελεσμένα.
Αν και ο νυν (πλέον) Δήμαρχος της πόλης , Μανώλης Τσέπελης, δεν δεχόταν την στήριξη του DEB και του Ψευτομουφτή, οι ακραίοι του Τουρκικού Προξενείου θα έμεναν και πάλι στο περιθώριο
Μένει να αποδειχτεί αν όλα αυτά που για χρόνια δεν περνούσε από το μυαλό κανενός να συμβούν, θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, όπως η απαίτηση του Τουρκικού Προξενείου να χτιστεί τζαμί στον οικισμό των Ρομά στην Ξάνθη, στο Δροσερό
Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα πλέον για τον Δήμο Μύκης στον ίδιο νομό. Μετά την θητεία ενός μετριοπαθούς μουσουλμάνου δημάρχου, την σκυτάλη παίρνει ένας δήμαρχος απόλυτα πιστός στον ψευτομουφτή.
Τις διαθέσεις τις βλέπουμε από την πρώτη ημέρα. Ο νέος δήμαρχος θα ορκιστεί όχι στην έδρα του Δήμου, αλλά στο χωριό Εχίνος για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι για να κάνει μια φιέστα που μόνο Ελλάδα δεν θα θυμίζει, αλλά και για να ξεκινήσει το αίτημα για μεταφορά της έδρας του δήμου στο εν λόγω χωριό, το οποίο στο σύνολο του έχει τουρκοποιηθεί.
darkos
Πηγή: Via Diplomacy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου