''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Σφαλιάρες τρώει η Τουρκία στη Συρία και τη Λιβύη



.
Είναι γνωστό σε όλους εδώ και χρόνια πως η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται η Τουρκία είναι η γλώσσα της στρατιωτικής πυγμής και της σφαλιάρας.
Οι Έλληνες πολιτικοί, καθώς είναι διαχρονικά δειλοί και ανάξιοι να ηγηθούν της χώρας, αντί να απαντήσουν σκληρά και αποφασιστικά στην Τουρκία με έργα, αερολογούν κάνοντας λόγο για το δήθεν διεθνές δίκαιο και το δήθεν Ευρωπαϊκό κεκτημένο και πως η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ στην οποία υποτίθεται πως θέλει να ενταχθεί.
Το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος στην Τουρκία δείχνουν η Συρία και η Λιβύη. Ας παραδειγματιστούν επιτέλους οι Έλληνες πολιτικοί!
Πριν κάποιοι προτρέξουν και πουν πως η Ελλάδα δεν διαθέτει τα κατάλληλα όπλα και (αριθμητικά) τον στρατό που χρειάζεται για να βάλει την Τουρκία στη θέση της, να τους θυμίσουμε πως απαιτείται πολιτική απόφαση από τους κυβερνόντες για ώθηση και στήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία είναι ικανή να παράξει πλήθος όπλων. Από καινούρια τζιπ, φορτηγά, σφαίρες και βόμβες, μέχρι Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη και Πλοία (Φρεγάτες και Κορβέτες τύπου Αλς).
Ας δούμε όμως τι κάνουν η Συρία και η Λιβύη στην Τουρκία, η οποία απαντά μόνο με διαμαρτυρίες…

Ο στρατός της Συρίας περικύκλωσε και πολιορκεί ένα βαριά οπλισμένο Τουρκικό παρατηρητήριο στη Βόρειο Συρία στο χωριό Morek. Εντός των τειχών υπάρχουν εκτός από τους Τούρκους στρατιώτες και αντάρτες της αντιπολίτευσης που μάχονται τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. Οι δυνάμεις της Συρίας έχουν ζητήσει από τους Τούρκους να εγκαταλείψουν την περιοχή. Οι Συριακές δυνάμεις έχουν σκοπό να κινηθούν βορειότερα προς την Ιντλίμπ, όπου υπάρχουν ακόμη 2 Τουρκικά παρατηρητήρια.
Η Τουρκία, με την πρόφαση της δημιουργίας ζώνης ασφάλειας στα σύνορά της με τη Συρία, έχει στην πραγματικότητα εισβάλει στη Συρία. Αυτό φυσικά δεν γίνεται αποδεκτό από την Συρία, οι δυνάμεις της οποίας ξεκίνησαν την επίθεση για την εκδίωξη των Τούρκων.
Στις 19 Αυγούστου βομβαρδίστηκε Τουρκικό κονβόι που μετέφερε βαρύ οπλισμό κοντά στο Morek. Αργότερα, οι δυνάμεις της Συρίας απελευθέρωσαν την πόλη Khan Sheikhoun από τους ισλαμιστές αντάρτες  που υποστηρίζονται από την Τουρκία.
Ποια ήταν η αντίδραση της Τουρκίας σε όλα αυτά; Ανακοινώσεις από την Προεδρία και το Υπουργείο Εξωτερικών και διαμαρτυρία προς τη Ρωσία που άφησε τη Συρία να βομβαρδίσει τα Τουρκικά στρατεύματα!
Στον χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές που απελευθέρωσαν οι δυνάμεις της Συρίας και που βρίσκονται τα 19 Τουρκικά οχυρά / παρατηρητήρια, κάποια εκ των οποίων έχουν περικυκλωθεί από τις Συριακές δυνάμεις.
Στη Λιβύη, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησε 13 αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Μισράτα σε εγκαταστάσεις με Τουρκικά drones (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη ΜΕΑ).
Οι εγκαταστάσεις περιείχαν εκτός από τα Τουρκικά ΜΕΑ, τον θάλαμο ελέγχου και λειτουργίας των ΜΕΑ και πυραύλους που χρησιμοποιούνται από τα ΜΕΑ.
Η επιχείρηση του ΛΕΣ πραγματοποιήθηκε κατά την προσπάθεια απελευθέρωσης της Τρίπολης από τις δυνάμεις των Αδελφών Μουσουλμάνων που υποστηρίζονται από την Τουρκία.
Ποια ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στη Λιβύη; Η εκτόξευση απειλών κατά του ΛΕΣ…
Όπως αποδεικνύεται, η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία, δεν είναι αυτή του δήθεν Διεθνούς Δικαίου και της νομιμότητας βάσει του ΟΗΕ, αλλά της σφαλιάρας. Ας το λάβουμε σοβαρά υπόψη Έλληνες και Κύπριοι, για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία και τις πειρατικές της ενέργειές της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Πηγή: Cosmostatus
Εικόνα από:  The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου