''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ορίστηκαν ανακριτές για την υπόθεση του Μητροπολίτη Μόρφου – Διωγμός του Ευαγγελίου εν όψει…

Παίρνει διαστάσεις η υπόθεση των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους και πλέον ανακατεύονται σχολιάζοντας αρνητικά και αμερικανικά ΜΜΕ, που…κόπτονται και καλά για τις θρησκευτικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Ήδη έχουν οριστεί οι ανακριτές για την υπόθεση του Μητροπολίτη Μόρφου και των δηλώσεών του περί ομοφυλοφιλίας, που έχουν προκαλέσει δαιμονισμό στους νεοεποχίτες.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη διερευνάται το οπτικό υλικό της επίμαχης ομιλίας του Μητροπολίτη Μόρφου στο Ακάκι, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις και συμπλήρωσε πως με το τέλος της διερεύνησης, ο φάκελος της υπόθεσης θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και περαιτέρω οδηγίες.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, η έρευνα για την υπόθεση και ό,τι άλλο στο μεταξύ προκύψει, που θα αναδείξει τυχόν αδικήματα, θα κινηθεί στη βάση της νομοθεσίας (ποινικός κώδικας) που αφορά την υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού και φίλου και τη νομοθεσία που αφορά την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Σημειώνεται πάντως πως, χθες, με ανακοίνωσή της η Αριστερονεοταξική γυναικεία Κίνηση Οικολόγων καταδικάζοντας με τη σειρά της τις δηλώσεις του Μόρφου κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα και τους αρμόδιους θεσμούς να εξετάσουν τόσο τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου όσο και τις νέες δηλώσεις του Αρχιμανδρίτη Φώτιου.

Μετά τις 15 Αυγούστου η όποια συνέχεια από πλευράς Εκκλησίας

Στο μεταξύ, μετά τις 15 Αυγούστου (και τις νηστείες), όταν και αναμένονται οι επιστολές που ο Μητροπολίτης Μόρφου διεμήνυσε πως θα αποστείλει στους νεοεποχίτες επικριτές του, θα προκύψει, αν προκύψει, συνέχεια από πλευράς Εκκλησίας και Ιεράς Συνόδου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου