''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

O Eρντογάν ανακοίνωσε εισβολή στ΄Ανατολικά του Ευφράτη κατά Κούρδων και Αμερικανών

O Erdogan μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με αμερικανική πλευρά για safe zone στην Β Συρία πήρε την πρωτοβουλία κι ανακοίνωσε μια νέα εισβολή τουρκικού στρατού στη Συρία για επιχείρηση στ’ Ανατολικά του Ευφράτη: « όποιες κι αν είναι οι συνέπειες είμαστε αποφασισμένοι να διαμελίσουμε τον τρομοκρατικό διάδρομο στ΄Ανατολικά του Ευφράτη (Συρία) » Και πρόσθεσε « σκοπός μας είναι να πολεμήσουμε την τρομοκρατία όχι στα βουνά αλλά το πεδίο από την άλλη πλευρά των συνόρων μας κι έτσι να δημιουργήσουμε έναν άξονα ασφαλείας. Όταν αυτό γίνει το όρος Qandil δεν θα είναι ένα πρόβλημα για εμάς ».Eίπε για συριακό: « αυτοί που σήμερα βασίζονται στις ξένες δυνάμεις στην περιοχή για να ενεργήσουν πρέπει να είναι έτοιμοι να θαφτούν αύριο. » aa

Ουσιαστικά προαναγγέλει επίθεση στον κουρδικό θύλακα και το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι σύμμαχοι των τελευταίων οι ΗΠΑ έναντι του τουρκικού επεκτατισμού…..

Προηγουμένως ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για Συρία ο James Jeffrey,πήγε στην Άγκυρα για συνομιλίες αναφορικά με την πρόταση για τη δημιουργία της safe zone. Ο ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu ωστόσο δήλωσε πως η αμερικανική πρόταση δεν πληρεί τις απαιτούμενες προυποθέσεις της Τουρκίας και ότι στην Άγκυρα εξαντλήθηκε η υπομονή της.

https://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου