Πρωτοφανείς διαρροές διαβαθμισμένων εγγράφων φτάνουν μέχρι την εφημερίδα «Sunday Mail»: ο Βρετανός πρέσβης στην Ουάσινγκτον φέρεται να αποκαλεί «αδαή» και «ανασφαλή» τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σε μια πρωτοφανή για τα βρετανικά δεδομένα διαρροή των μυστικών διπλωματικών μηνυμάτων στη «Mail» της Κυριακής ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον, Σερ Κιμ Ντάροκ, περιγράφει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τον Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, στα διπλωματικά μηνύματα προς την πρωθυπουργό και τον επικεφαλής επί θεμάτων ασφαλείας της κυβέρνησης, ο ανώτατος όλων των Βρετανών διπλωματών χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «αδαή, ανασφαλή και ανίκανο».

Επίσης, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον μυστικό πόλεμο που μαίνεται στον Λευκό Οίκο, προειδοποιεί ότι η οικονομική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ θα καταστρέψει το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, ενώ εκφράζει φόβους για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράν. Ο Βρετανός διπλωμάτης κάνει λόγο για «τραγικές επιπτώσεις» μιας δεύτερης θητείας του Τραμπ στην παγκόσμια ειρήνη, ενώ θεωρεί δεδομένη την επανεκλογή του. «Θα ήταν τραγικό λάθος να τον διαγράψετε» προειδοποιεί.
Γνώστης και θιασώτης της Ε.Ε. ο Βρετανός πρέσβης
Πριν αναλάβει την πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, το 2017, ο Σερ Κιμ Ντάροκ υπηρέτησε ως πρέσβης της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στιγμιότυπο από την τελευταία επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο τον Ιούνιο
Στιγμιότυπο από την τελευταία επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο τον Ιούνιο
Αποδεδειγμένα φίλος της Ευρώπης και οπαδός του Remain, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο του αμερικανικού εθνικισμού που εκπροσωπεί ο Τραμπ και συνοψίζεται στο σύνθημα «Πρώτα η Αμερική».
Τέλος, ο Βρετανός διπλωμάτης συνιστά στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να διατηρεί σταθερή επικοινωνία με τον πρόεδρο Τραμπ ώστε να γνωρίζει τις μελλοντικές του προθέσεις και να τον κολακεύει. Και αυτό επειδή, όπως αναφέρει, η κολακεία είναι το μόνο μέσο για να εισακουστεί κάποιος από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: DW
https://www.pentapostagma.gr