''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η Kalashnikov αποκαλύπτει την επόμενη γενιά των drones καμικάζι


 
Ο όμιλος Kalashnikov έχει παρουσιάσει το πιο πρόσφατο drone αναγνώρισής και επίθεσης, το οποίο μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει αυτόνομα εχθρικούς στόχους στον αέρα, στην ξηρά και στην θάλασσα.

Το έξυπνο drone επίθεσης «Zala Lancet» δεν απαιτεί πρόσθετες εγκαταστάσεις εδάφους, για να εντοπίσει τους στόχους του. Το νέο drone βασίζονται στις δικές τους ικανότητες αναγνώρισης, πλοήγησης – καθώς και ένα φορτίο 3kg – να διενεργεί «πλήγματα ακριβείας» σε ακτίνα 40 χλμ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, το νέο UAV, το οποίο έχει βάρος απογείωσης μόνο 12 κιλών, μεταδίδει συνεχώς ένα βίντεο της εμπλοκής στόχου του για να επιβεβαιώσει την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του.

Το σύστημα αυτό είναι ανώτερο από τα τυποποιημένα είδη όπλων, αλλά κοστίζει δυσανάλογα λιγότερο αναφέρει το RT.

Το Lancet είναι το δεύτερο αεροσκάφος επίθεσης που παρουσιάστηκε από την ZALA AERO, θυγατρική του ομίλου Kalashnikov, φέτος. Η εταιρεία μοιράστηκε μερικές τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι το οπλικό σύστημα έχει ήδη «δοκιμαστεί». Νωρίτερα, ο κατασκευαστής παρουσίασε το KYB (Κύβος) UAV που μπορεί να φτάσει το στόχο σχεδόν απαρατήρητο με ταχύτητα έως και 130 km / h (81 mph).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου