''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

«Δεν χρειάζεται να μιλάτε για τον Χριστό. Αγκαλιάστε τις άλλες θρησκείες» ~ πάπας Φραγκίσκος



                                                                                      
Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους Καθολικούς που ζουν στο Μαρόκο
«Δεν χρειάζεται να μιλάτε για τον Χριστό - Αγκαλιάστε τις άλλες θρησκείες» 
«Ρόλος σας δεν είναι να προσηλυτίσετε τον πλησίον σας, αλλά να ζείτε σε αδελφότητα με όλες τις θρησκείες». 

Αυτό ήταν το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους περίπου 23.000 παπικούς που ζουν στο Μαρόκο. 

Με άλλα λόγια, να μην μιλά κανείς για τον Χριστό, αυτό πλέον το ονομάζει το Βατικανό «προσηλυτισμό», αλλά να αναμειχθεί με τις υπόλοιπες θρησκείες στο όνομα μιάς κοσμικής ειρήνης και αγάπης. 

Αυτός είναι ο αιρετικός παπισμός και ο ''αλάθητος'' εκπρόσωπος του, που θέλει να επικρατίσει παντού, και σε όλες τις άλλες θρησκείες, ως ο ''πρώτος'' της Εκκλησίας του Χριστού. 

Ο ''σύγχρονος'' χριστιανός δεν μπορεί να διακρίνει κάτι λάθος τώρα.

Σου λέει μια χαρά τα λέγει ο Φραγκίσκος που είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα βέβαια είναι, πως ο Πάπας απλά διδάσκει μια πανθρησκεία, που καμιά σχέση δεν έχει με Εκκλησία που σώζει την ψυχή του ανθρώπου, και που τίθεται ξεκάθαρα αντίθετα και ενάντια στόν Ίδιο τον Χριστό και τούς λόγους Του.

''..καί προσελθών ὁ ᾿Ιησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων· ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καί ἐπί γῆς.
 
πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτούς εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, 

διδάσκοντες αὐτούς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καί ἰδού ἐγώ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τάς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν...'' 

~ Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, Κεφάλαιο 28 (18,20)

Επι της ουσίας, ο πάπας Φραγκίσκος καταργεί την Εκκλησία του Χριστού...

και τον ρόλο της, όπως ο Θεάνθρωπος Χριστός ίδρυσε την ημέρα της Πεντηκοστής, καθιστώντας τούς μαθήτες Του Απόστολους, και κήρυκες της Αλήθειας εις πάντα τα έθνη επι γής.
Μας λέγει τώρα ένας εξ αυτών, ο θεόπνευστος Απόστολος, Ιάκωβος, ο αδελφόθεος:
«Εάν τις πλανηθή από της αληθείας και επιστρέψη τις αυτόν, γινωσκέτω ότι ο επιστρέψας αμαρτωλόν εκ πλάνης οδού αυτού σώσει ψυχήν εκ θανάτου..» (Ιακώβου ε΄ 19-20). 
Δηλαδή, εάν κάποιος πλανηθεί και απομακρυνθεί από τη χριστιανική αλήθεια και άλλος αδελφός τον επαναφέρει σ’ αυτήν, ας γνωρίζει ότι εκείνος που επέστρεψε ένα αμαρτωλό από την οδό της πλάνης, αυτός θα σώσει μια αθάνατη ψυχή από τον αιώνιο θάνατο...
Αυτή είναι η πεμπτουσία της Πνευματικής και Αποστολικής ζωής, η ανώτερη μορφή αγάπης, να επιθυμείς την σωτηρία του αδελφού σου... 
Μας το λέει  εξαιρετικά και ο ιερός Χρυσόστομος: 
«Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να επιτύχει ούτε η νηστεία, ούτε ο ύπνος κάτω στο χώμα, ούτε οι ολονύκτιες προσευχές, ούτε τίποτε άλλο, το επιτυγχάνει η σωτηρία του αδελφού μας… 
Γιατί με ένα και μόνο τέτοιο κατόρθωμα θα μπορέσεις να καθαρίσεις την κηλίδα των αμαρτιών, τις οποίες με το στόμα σου έκανες. Τότε το στόμα σου θα εξαγνιστεί, θα γίνει σαν το στόμα του Θεού, αφού με τα λόγια σου αν οδηγήσεις έστω και ένα άνθρωπο στη σωτηρία». (Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Λόγος κατά Ιουδαίων 8ος, 679 Α, Β).
Και δεν σταματά εδω ο μεγάλος αυτός Πατέρας της Εκκλησίας, αλλά προχωρεί ακόμη πιο πέρα, οσο αφορά εμάς τούς λαικούς και την ιεραποστολική μετάδοση της Αλήθειας του Χριστού.
«Αφού όλοι οι Χριστιανοί είμαστε ένα σώμα, ας μη ρίχνουμε όλη την ευθύνη της ιεραποστολικής εργασίας στους κληρικούς, αλλά όλοι μαζί, λαϊκοί και κληρικοί ας ενδιαφερόμαστε για την Εκκλησία, που είναι το κοινό Σώμα μας». (Χρυσοστόμου, Β΄ Κορινθ. ομιλ. 18, 3. 8, 3)
Ακόμη και εμάς καλεί ο Χριστός να γίνουμε Απόστολοι της αγάπης Του.
Ο πάπας Φραγκίσκος τώρα είπαμε: ''Δεν χρειάζεται να μιλάτε για τον Χριστό... ρόλος σας δεν είναι να προσηλυτίσετε τον πλησίον σας, (η σωτηρία της ψυχής και η διδασκαλία Του Χριστού έγινε ''προσηλυτισμός'') αλλά να ζείτε σε αδελφότητα με όλες τις θρησκείες». 
Ο πάπας διδάσκει ξεκάθαρα μια αδελφότητα πλάνης χωρίς σωτηρία.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη ''ορθόδοξοι'' υποτίθεται χριστιανοί, που εξακολουθούν να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και τούς σύγχρονους προδρόμους του αντιχρίστου επι γής.

Ο Θεός να φωτίζει ολούθε... 

Ας παραμείνουμε πιστοί στούς λόγους του Ίδιου Του Χριστού:

«Πάς όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολο­γήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς». (Ματθ. 32) ~ Ιησούς Χριστός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου