''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Το παρασκήνιο της μεγάλης απόφασης του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές 2019: Το παρασκήνιο της μεγάλης απόφασης του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει εκλογές (copyright: Eurokinissi)
Ειλημμένη ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού να πάμε σε εθνικές εκλογές
Εκλογές 2019Την απόφαση να προχωρήσει ούτως ή άλλως σε πρόωρες εθνικές εκλογές είχε πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN TV, ο Αλέξης Τσίπρας -είτε η διαφορά στις ευρωεκλογές ήταν μεγάλη είτε μικρή- είχε καταλήξει στο συμπέρασμα να κάνει τις εκλογές μέσα στον Ιούνιο - φυσικά μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός το μεσημέρι του Σαββάτου - και μιλώντας στους δημοσιογράφους - στα γνωστά τσίπουρα των πολιτικών με τους εκπροσώπους του Τύπου είχε δηλώσει ότι είναι πρόθεσή του να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, αν υπάρξουν αποτελέσματα με «κοσμογονικές αλλαγές». Μάλιστα, το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές είχε αφήσει και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, 26 Μαΐου, από την Κουμουνδούρου ανακοίνωσε και επισήμως την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με πιο πιθανή ημερομηνία έκβασής τους την 30ή Ιουνίου. «Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε».
Το βράδυ της Κυριακής -και πριν την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάμε σε εθνικές εκλογές άμεσα. Κάτι που γνωστοποίησε λίγες μόλις ώρες αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας.

https://www.ethnos.gr/politiki/41128_ekloges-2019-paraskinio-tis-megalis-apofasis-toy-alexi-tsipra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου