''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ πιστεύει ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ είναι πολύ πιθανός αυτό το καλοκαίρι



Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανέφερε σε ανώτερους διοικητές του σε συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ, ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ είναι εξαιρετικά πιθανός.
Η συνάντηση αυτή αποκαλύφθηκε από τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Elijah J. Magnier. που έφερε στο φως τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την συνάντηση.

"Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης με κορυφαίους διοικητές, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα πιστεύει ότι οι πιθανότητες ενός πολέμου με το Ισραήλ είναι πολύ υψηλές το καλοκαίρι που έρχεται", είπε ο Μάγιερ.

Την Πέμπτη, ο Γενικος Διευθυντής της Βόρειας Διοίκησης,Γιοέλ Στρίκ, δήλωσε στο Ισραηλινό πρακτορειο ειδήσεων Ynet News ότι, τα στρατεύματά του θα καταστρέψουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ εάν επιχειρήσουν να διεισδύσουν στο Ισραήλ.

" Η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να επεξεργάζεται αυτά τα σχέδια. Φυσικά, δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα αποτρέψουμε τέτοια σχέδια επίθεσης. Αυτό δεν είναι μόνο μια απειλή για εμάς, αλλά και μια ευκαιρία, αφού έχουν μεταφέρει τους καλύτερους μαχητές τους στο Νότο. Θα τους αντιμετωπίσουμε και δεν έχω καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα ", δήλωσε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο Στρίκ πρόσθεσε ότι εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί, το Ισραήλ θα κηρύξει άμεσα τον πόλεμο στο Λίβανο, ως αντίποινα για την διείσδυση της Χεζμπολάχ μέσα στη χώρα.

Την τελευταία φορά που το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ βρέθηκαν αντιμέτωποι, ήταν το καλοκαίρι του 2006.

mobile.almasdarnews.com
minitrue.gr
https://corfiatiko.blogspot.com
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/04/blog-post_805.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου