''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Χανιά: Γονείς διαμαρτύρονται για την μη συμμετοχή των παιδιών τους στις παρελάσεις

Το γεγονός ότι εδώ και 7 χρόνια οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών δεν συμμετέχουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην πλειονότητα των γονέων. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων επιθυμεί την συμμετοχή των παιδιών τους στις παρελάσεις, κάτι για το οποίο όμως όπως προκύπτει δεν συμφωνούν οι δάσκαλοι.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, την Αντιπεριφέρεια Χανίων, αλλά και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκφράσουν τον προβληματισμό και τις απόψεις τους πάνω σε αυτό το ζήτημα.



Οι γονείς, τόνισαν πως το σχολείο δεν λαμβάνει μέρος τις κεντρικές παρελάσεις εδώ και επτά χρόνια καθώς υπάρχει σχετική αρνητική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

«Οι μαθητές του σχολείου δεν συμμετέχουν στην παρέλαση τώρα και επτά χρόνια, γιατί ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν θέλει. Ψηφίζει ενάντια στο να συμμετέχει το σχολείο μας στην παρέλαση. Έχουμε συγκεντρώσει υπογραφές από το 95% των γονέων, που επιθυμούν τα παιδιά να λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση, όμως οι δάσκαλοι «πατάνε» στο νόμο ότι δεν είναι υποχρεωτικό, επειδή είμαστε περιαστικό σχολείο», σημείωσαν οι γονείς.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών Βαγγέλης Κατάκης, από την πλευρά του τόνισε πως το θέμα της συμμετοχής ή μη στις κεντρικές παρελάσεις είναι «μια εκκρεμότητα που υφίσταται από το 2012, όταν τα περιαστικά σχολεία κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις παρελάσεις που γίνονται στο κέντρο της πόλης. Τρία σχολεία δεν συμμετέχουν: το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών και τα Δημοτικά Σχολεία Περιβολίων και Βαμβακόπουλου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων πήραν αυτή την απόφαση, γιατί απαιτεί πολλές ώρες προετοιμασίας, άρα και πολλές χαμένες διδακτικές ώρες».

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης σημείωσε ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους παράγοντες. Με το Υπουργείο, με τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης και με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας για την εξεύρεση λύσης».

Όπως είπε ο κ. Μηλιαράκης, «τρία σχολεία είχαν πάρει απόφαση να μην κατεβαίνουν στην παρέλαση. Δεν υπάρχει πλαίσιο ούτε υποχρεωτικότητας, ούτε προαιρετικότητας. Στο Προεδρικό Διάταγμα 79, άρθρο 3, εδάφιο 4, αναφέρεται ότι τα δημοτικά σχολεία λαμβάνουν μέρος στις παρελάσεις και στον γενικούς εορτασμούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οικείου Δήμου. Τρία χρόνια που είμαι στην Υπηρεσία, δεν βρέθηκε πρόγραμμα του οικείου Δήμου», πρόσθεσε ο κ. Μηλιαράκης.».

https://www.kriti24.gr/chania-goneis-diamartyrontai-gia-tin-mi-symmetochi-ton-paidion-toys-stis-parelaseis-foto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου