''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Ξεσκεπάζονται οι μασόνοι – Η στοά στη Σικελία ήταν «άντρο» της Μαφίας

Η αστυνομία της κοινότητας Τραπάνι της Σικελίας συνέλαβε 27 άτομα κατά τη διάρκεια επιδρομής σε ένα τοπική «μασονική στοά» που εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες, ανέφερε η εφημερίδα Giornale di Sicilia.

Μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με την ονομασία «Αρτεμισία» ήταν πρώην και νυν πολιτικοί, αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής και ένας πρώην δήμαρχος της κοινότητας Καστελβετράνο, ακόμη και αστυνομικοί.
Τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της τοπικής διοίκησης, του συστήματος δικαιοσύνης και για τη σύσταση εγκληματικής ενέργειας.
Η στοά είχε, κατά τα φαινόμενα, μεγάλη επιρροή στην τοπική κυβέρνηση και επηρέασε την κατανομή του προϋπολογισμού της.
Τα μέλη της φέρονται επίσης ότι κατάφεραν να αποκτήσουν μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις διεξαγόμενες έρευνες και να τις επηρεάσουν παραποιώντας τα αποδεικτικά στοιχεία.
Η ομάδα συμμετείχε επίσης σε παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η δωροδοκία, η απάτη και η υπεξαίρεση.
Εκτός από τους 27 που έχουν ήδη συλληφθεί, η αστυνομία ανακρίνει άλλους δέκα, τους οποίους υποπτεύονται ότι βοηθούσαν στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.
Η στοά είχε την έδρα της στο Καστελβετράνο, την πατρίδα ενός από τους ηγέτες της Cosa Nostra, του Ματεό Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στον κόσμο και που από καιρό καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/03/masoniki-stoa-italias.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου