''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Τα υποβρύχια της Ρωσίας εξοπλίζονται με υπερσύγχρονους πυραύλους Zircon!

Τα πιο προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια της Ρωσίας, τα Husky, η σχεδίαση των οποίων έχει αρκετά χαρακτηριστικά από την λογική της σχεδίασης stealth μαχητικού
, θα έχουν εξοπλιστεί με τους πολυηχητικούς πυραύλους Zircon μέχρι το 2027.

Τα επιθετικά υποβρύχια Husky θα είναι εξοπλισμένα με τους πολυηχητικούς πυραύλους Zircon, σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας που επικαλείται το πρακτορείο TASS.

«Οι πολυηχητικοί αντιπλοϊκοί πύραυλοι Zircon θα αποτελέσουν το βασικό οπλικό σύστημα του νεότερου ρωσικού υποβρυχίου πολλαπλών αποστολών της Ρωσίας», δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή στο TASS.

Εάν αυτό αποδειχθεί αληθινό θα πρόκειται για ένα «πάντρεμα» δύο από τα πιο φονικά οπλικά συστήματα της Μόσχας. Η κατηγορία Husky θεωρείται υποβρύχιο πέμπτης γενιάς με την κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου να είναι προγραμματισμένη να αρχίσει το 2023-2024 και να ολοκληρωθεί γύρω στο 2027, σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους.

Οι γνωστές πληροφορίες για το Husky είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με το Tass, το Husky «θα έχει παραδοσιακό σχεδιασμό δύο σκελών και θα εκτοπίζει 12.000 τόνους.»

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το Husky θα είναι ένα υποβρύχιο πολλαπλών ρόλων που θα έχει τρεις διαφορετικές υποεκδόσεις. Το βασικό μοντέλο θα είναι ένας κυνηγός υποβρυχίων, οπλισμένος με νάρκες και τορπίλες. Θα κατασκευαστεί μια υποέκδοση βαλλιστικών πυραύλων και μια για την εκτόξευση κατευθυνόμενων πυραύλων.

Οι τρεις υποεκδόσεις θα έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Μπορούν μάλιστα να έχουν έναν κοινό εκτοξευτή πυραύλων, ο οποίος θα μπορεί να εκτοξεύσει βαλλιστικούς ή κατευθυνόμενους πυραύλους. Στην πραγματικότητα, η Ρωσία επέλεξε ένα υποβρύχιο με παρόμοια χαρακτηριστικά με το αμερικανικό F-35, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων μέσω της κατασκευής υποεκδόσεων μιας ενιαίας πλατφόρμας.

Ο πυραύλος Zircon έχει γίνει κάτι σαν τον «μπαμπούλα» για τα δυτικά πολεμικά ναυτικά, καθώς θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες Mach 5 έως Mach 6 (τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν Mach 8 ή ακόμα και Mach 10). Αυτό έχει προκαλέσει φόβους ότι είναι πάρα πολύ γρήγοροι για να μπορέσουν να αναχαιτιστούν από τα αντιπυραυλικά και αντιαεροπορικά συστήματα της Δύσης.

Ακόμη και το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι ο πύρυαλος Zircon δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από τους πυραύλους αεράμυνας Sea Ceptor, που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους, οι οποίοι κινούνται με ταχύτητες έως Mach 3.

Εν τω μεταξύ, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να αναπτύξει πολυηχητικούς πυραύλους που μπορούν να εκτοξευθούν από υποβρύχια, τα οποία τελικά θα μπορούν να εκτοξευθούν ένα υποβρύχιο της κατηγορίας Ohio.

Ωστόσο, το αμερικανικό όπλο εντάσσεται στο πρόγραμμα Conventional Prompt Global Strike, το οποίο στοχεύει να μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε στόχο στη Γη με ένα συμβατικό πύραυλο που κινείται με την ταχύτητα ενός ICBM, χωρίς τους κινδύνους πυρηνικής κλιμάκωσης ενός πραγματικού ICBM. Ο Zircon από ότι φαίνεται είναι περισσότερο ένα τακτικό όπλο με βεληνεκές περίπου πεντακοσίων μιλίων. Δείτε παρακάτω το βίντεο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νέο ρωσικό υποβρύχιο:

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου