''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Έκτακτο: Oι Κούρδοι παρέδωσαν την Μάνπιτζ σε Σύρους & Ρώσους για να γλιτώσουν από τους Τούρκους - Έφυγαν οι Αμερικανοί


Το συριακό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πριν λίγο την αποχώρηση «περίπου 400 Κούρδων μαχητών του YPG» από το καντόνι της Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, σε έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας της Μόσχας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Μαζί με αυτούς αποχώρησαν και περίπου 1000 φιλότουρκοι αντάρτες που είχαν πάρει θέση μάχης στις παρυφές της πόλης.

Η κουρδική ηγεσία του YPG προκειμένου να σφαγιαστούν από τους Τούρκους και τους φιλότουρκους αντάρτες, όπως συνέβη στην Αφρίν, συμφώνησαν να παραδώσουν την πόλη στη νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού και στην ρωσική στρατιωτική αποστολή στην Συρία.

Στις 28 Δεκεμβρίου το YPG, επιβεβαίωσε την απόσυρση των δυνάμεών του από την περιοχή ενώπιον των «τουρκικών απειλών» και κάλεσε το συριακό στρατό να εισέλθει στην πόλη προκειμένου να προστατευθεί από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής.

Την ίδια μέρα η Δαμασκός ανακοίνωσε την ανάπτυξη κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της Μάνμπιτζ.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας έδωσε πριν λίγο στην δημοσιότητα ένα βίντεο που εμφανίζει μια μακρά αυτοκινητοπομπή 4Χ4 οχημάτων και λευκών ημιφορτηγών, στα οποία επέβαιναν μαχητές σε στρατιωτικές στολές του YPG ή του SDF που υποστήριζαν οι Αμερικανοί, οι οποίοι αποχώρησαν βιαστικά από τη πόλη λίγο πριν εισβάλλουν οι Τούρκοι.

«Μια αυτοκινητοπομπή Κούρδων μαχητών με περισσότερα από 30 οχήματα αποχώρησαν από την περιοχή της Μάνμπιτζ κατευθυνόμενοι προς την ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Άλλες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια και βορειοανατολικά Συρία βρίσκονται στα ανατολικά του Ευφράτη.

Η Μάνμπιτζ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα και η τοποθεσία της θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου «διασταυρώνονται» οι τρεις εδαφικοί τομείς υπό την επιρροή της Ρωσίας, της Τουρκίας και μέχρι σήμερα των ΗΠΑ.
Επίσης αποχώρησαν και οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Αγκυρα.
Οι αντάρτικες δυνάμεις απέσυραν τις ενισχύσεις που είχαν αναπτύξει επί μέρες στη γραμμή οριοθέτησης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου