''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης

Για αρκετά χρόνια πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρχε ένα υπέροχο παντρεμένο ζευγάρι. Αγαπούσαν ο ένας τον άλλο πολύ.
Ο σύζυγος προσπάθησε σε κάθε περίπτωση να εκφράσει την αγάπη του στη σύζυγό του. Ήταν όμορφη, ευαίσθητη και είχε μια εύθραυστη υγεία.

Ο πόλεμος άρχισε και ο σύζυγος έπρεπε να πάει στο πόλεμο. Εκεί έπρεπε να περάσει πολλές δοκιμασίες, αλλά κάθε φορά τα κατάφερνε με θαυματουργό τρόπο. Και κάθε μέρα προσευχόταν στον Θεό για να τον βοηθήσει να επιβιώσει, να επιστρέψει στην πατρίδα του στη γυναίκα του, την οποία αγαπούσε τόσο πολύ. Η ιδέα ότι θα την αγκαλιάσει πάλι ζεστανε την ψυχή του και τον βοήθησε να υπομείνει πείνα, κρύο και πληγές.

Όταν τελείωσε ο πόλεμος, ευτυχισμένος όπως πάντα, έσπευσε στο σπίτι με χαρά . Το χωριό ήταν ήδη ορατό όταν ένας φίλος έρχεται να τον συναντήσει! Η χαρά του να δει ο ένας τον άλλον ζωντανό και αβλαβές υποχώρησε όταν ο φίλος άρχισε να τον παρηγορεί, μιλώντας για κάποιο είδους δοκιμασία που συνέβει.
- Τι συμβαίνει ρώτησε, Δεν ξέρεις τίποτα; Η γυναίκα σου είναι σοβαρά άρρωστη. Συνηλθε, φυσικά, αλλά το πρόσωπό της είναι τώρα παραμορφωμένο, είπε ο φίλος. Να ανταποκριθεις με αγάπη.
Ο σύζυγος, τώρα έπεσε κάτω, βυθίστηκε στο έδαφος και έκλαιγε πικρά.

Το βράδυ έρχεται στο σπίτι του. Η γυναίκα, βλέποντας τον, χαίρεται και ευχαριστεί τον Θεό για το θαύμα που επέστρεψε στο σπίτι ζωντανός! 

 Μετά κάθονται στο τραπέζι... και ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι ο σύζυγός της ο τόσο αγαπητός έχασε την όραση στον πόλεμο! Πιστεύοντας ότι ήταν τυφλός λόγω του τραυματισμού του, δεν τον ρώτησε για τίποτα, έτσι ώστε να μην τον προκαλέσει περιττό πόνο. Συνέχισε να τον φροντίζει, όπως αρμόζει σε μια αγαπημένη γυναίκα, και έζησαν ευτυχισμένοι για άλλα 15 χρόνια.
Στη συνέχεια, μετά από αυτά τα 15 χρόνια πλήρους ευτυχίας, αλλά και ταλαιπωρίας, καθώς ήταν και οι δυο τους άρρωστοι, η γυναίκα έδωσε την ψυχή της στο Θεό. 

Όταν η αγαπημένη σύζυγος έκλεισε τα μάτια ... Ο σύζυγος τα άνοιξε!
Όλα αυτά τα χρόνια υποκρίνόταν ότι ήταν τυφλός ώστε να μην πολλαπλασιάσει τα βάσανα της...
Αυτό σημαίνει να αγαπάς! 


Κάντε τον εαυτό σας τυφλό ώστε να μην βλάψετε το άλλο.
Πολύ συχνά θα ήταν καλύτερο να κλείνουμε τα μάτια μας, επειδή η άποψή μας είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι νομίζουμε και οποιον κοιτάμε, μπορεί να επιδεινωθεί από αυτή τη φευγαλέα εμφάνιση. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη δύναμη για να αγωνιστούν με τον εαυτό τους ή με τις δοκιμασίες που περνούν μόνο και μόνο επειδή δεν θα τους δούμε όπως θα έπρεπε! 

Εξαιτίας μας, η ζωή τους μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολη, γιατί δεν βλέπουμε πώς η ψυχή τους δυσκολεύεται.
Αλλά για να κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτό, πρέπει να αγαπάμε ! 

Αρχιμανδρίτης Σιλουανού (Βισάν)


https://apantaortodoxias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου