''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ο πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε το «βλάσφημο» και «ιερόσυλο» μιούσικαλ Jesus Christ Superstar

Μία… ανατρεπτική έξοδο έκανε ο πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο Ποντίφικας, πήγε στο Teatro Sistina στη Ρώμη και παρακολούθησε μία παράσταση του αιρετικού μιούσικαλ «Jesus Christ Superstar» των Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και Τιμ Ράις, που γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε στη σκηνή ένα χρόνο μετά και όλος ο Χριστιανικός κόσμος έχει χαρακτηρίσει αιρετικό.

Την είδηση παρουσιάσε το Page Six ενώ πρωταγωνιστής της παράστασης, Τεντ Νίλι, στις αρχές του μήνα τουίταρε στον προσωπικό του λογαριασμό: «#JesusChristSuperstar συναντά τον Πάπα! Είμαι για πάντα ευγνώμων γι αυτή την ευλογημένη εμπειρία! Παρακολουθήστε τη συνάντησή μας με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πάπας «αγάπησε τόσο πολύ την παράσταση, που στη συνέχεια έδωσε ευλογία στον Τεντ Νίλι και στους υπόλοιπους ηθοποιούς». Ο Νίλι ήταν ο πρωταγωνιστής στην κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ το 1973, ενώ αυτό το διάστημα περιοδεύει στην Ιταλία με το βλάσφημο έργο.

Ένας μουσικός ιστορικός μίλησε για τη σημασία της παπικής επίσκεψης στο μιούζικαλ: «Πηγαίνοντας πίσω, από την πρώτη του παρουσίαση στο κοινό, οι κονωνία, χαρακτήρισε το «Jesus Christ Superstar» βλάσφημο… η παράσταση απαγορεύτηκε, έστω και για λίγο ακόμα και από το BBC ως «ιερόσυλο» για την Αγγλία» είπε χαρακτηριστικά

Αλλά μια πηγή είπε στο Page Six ότι παρ’ όλα αυτά: «Φαίνεται ότι τίποτα πέρα από μια παπική ευλογία δεν μπορεί να ηρεμίσει τους αρνητές!».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου