''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Δύο ακόμη γιγαντιαία πυρηνικά υποβρύχια Borei-A θα ναυπηγήσει η Ρωσία


Freepen.gr - Η Ρωσία θα ναυπηγήσει δύο ακόμα πυρηνικά στρατηγικά υποβρύχια του σχεδίου 955A Borei-A στα Ναυπηγεία Sevmash και ο συνολικός αριθμός τους θα ανέλθει σε... δέκα, δήλωσε μια πηγή από την αμυντική βιομηχανία στο TASS την Παρασκευή.


«Το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών για το 2018-2027 περιλαμβάνει την κατασκευή δύο ακόμη υποβρυχίων Project 955A Borei που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμή τα ονόματά τους. Η κατασκευή θα ξεκινήσει από το Sevmash το 2024 ", ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι" το πρώτο υποβρύχιο θα πρέπει να παραδοθεί στον Στόλο το 2026 και το δεύτερο το 2027. "

Το ρωσικό ναυτικό λειτουργεί επί του παρόντος τρία υποβρύχια του έργου 955 Borei. Πρόκειται για τα Yuriy Dolgorukiy, Aleksandr Nevskiy και Vladimir Monomakh. Από το 955A Borei-A το Knyaz Vladimir καθελκύστηκε πέρυσι και βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών.



Στο στάδιο της ναυπήγησης βρίσκονται τα Knyaz Oleg, Generalissimus Suvorov, Imperator Aleksandr III και Knyaz Pozharskiy.

Με τη ναυπήγηση δύο επιπλέον υποβρυχίων, ο συνολικός αριθμός των Borei θα είναι 10 μονάδες. Πέντε από αυτά θα λειτουργήσουν στο Βόρειο Στόλο και τα άλλα πέντε στον στόλο του Ειρηνικού.

Τα υποβρύχια Borei έχουν μήκος 170 μέτρων, καταδύονται σε βάθος 450 μέτρων, δεν έχουν περιορισμό αυτονομίας με εξαίρεση τα τρόφιμα και φέρουν 16 πυραύλους BULAVA.

http://www.freepen.gr/2018/12/borei_4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου