''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Ο 35ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ!


Katsifas_kideia

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ! EΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αποχαιρέτησε ο ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου. Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του που έγινε ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο 35χρονος αναπαύτηκε στη γη των Βουλιαράτων: Στο χωριό που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έφυγε και επέστρεψε για να ποτίσει τελικά με το αίμα του.
Μ2 Μ3 Μ1
Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας. Αλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια -ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων.

katsifas1 katsifas3 katsifas4 katsifas7 katsifas9
Η τεράστια σημαία που είχε φτιάξει ο 35χρονος Έλληνας για τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία είχε απλωθεί πάνω από τον τάφο του.
Κορυφαίοι της τραγωδίας η μάνα και ο πατέρας του. Στα όρια της κατάρρευσης και οι δύο από τα όσα ζουν τις τελευταίες δώδεκα ημέρες – από το θάνατο του παιδιού τους και τον εμπαιγμό που ακολούθησε μέχρι να παραλάβουν τη σορό του- αλλά με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια στάθηκαν μπροστά από τα άλλα τους παιδιά και θρήνησαν στον τάφο του Κωνσταντίνου, που άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι.

k1 k2 k3 k4
tafos1 tafos2 tafos3 tafos4 tafos5
tafos6
IMG-0947 IMG-0946 IMG-0943

 

katsifas1 katsifas2 katsifas3 katsifas4
k1k2

 υλικό από: http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου