''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Στα πρόθυρα νέου διπλωματικού επεισοδίου Άγκυρας-Ουάσινγκτον: O Ερντογάν γύρισε την πλάτη στον Τραμπ κατά την ομιλία του


Στα πρόθυρα νέου διπλωματικού επεισοδίου βρίσκονται Τουρκία και ΗΠΑ, καθώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος του γύρισε την πλάτη και αποχώρησε από την αίθουσα.

Η ρήξη στις διμερείς σχέσεις είναι εμφανέστατη και είναι σίγουρο πως τέτοιου είδους κινήσεις απαξίωσης δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Η ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας δεν έμειναν έξω από τη 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή 84 αρχηγών κρατών και 44 αρχηγών κυβερνήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστέρησε να προσέλθει στο βήμα και πριν από αυτόν το λόγο πήραν οι πρόεδροι του Εκουαδόρ, Λένιν Μορένο.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνησή του πέτυχε πολύ περισσότερα από όλες τις υπόλοιπες κυβερνήσεις των ΗΠΑ μέσα σε δύο χρόνια.

Και εκεί ήταν που ο Ερντογάν, σηκώνεται και αποχωρεί επιδεικτικά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου