''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Άτακτη υποχώρηση των τρομοκρατών από την Ιντλίμπ – Διαφεύγουν στην τουρκοκρατούμενη Αφρίν


Πολλά από τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης HTS τ. αλ Νούσρα στο Ιντλίμπ από τον φόβο της επικείμενης μάχης
ή από την υλοποίηση του σεναρίου για τον εξοστρακισμό της οργάνωσης από την επαρχία του Ιντλίμπ έβγαλαν στην κυριολεξία στο σφυρί την «περιουσία» τους και μέρος αυτών διέφυγαν ήδη στο Afrin.

Τα ηγετικά στελέχη έβγαλαν προς πώληση τις «ιδιοκτησίες» τους, και αναζητούν καταφύγιο στην τουρκοκρατούμενη Αφρίν.

Είναι θέμα χρόνου η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και ο Συριακός Στρατός, να οδηγηθούν στην πλήρη ανακατάληψη εδαφών που βρίσκονται υπό την κατοχή των τρομοκρατών

Μια μιντιακή πηγή προσκείμενη στο γραφείο τύπου της οργάνωσης HTS αναφέρει ότι οι αρχι-τρομοκράτες άρχισαν να πουλούν τις περιουσίες τους εστιατόρια, φάρμες και εμπορικά καταστήματα για τους προαναφερθέντες λόγους. Ισχυρίζεται ότι μυστικά προβαίνουν στις αγοραπωλησίες για να μην ενσπείρουν πανικό στα μέλη της οργάνωσης.

Τα πολεμικά αεροσκάφη Su-34 και Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν μια αποθήκη φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων και ένα εργαστήριο όπου οι μαχητές της Ιντλίμπ κατασκεύαζαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και αποθήκευαν τα εκρηκτικά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου, μακριά από κατοικημένες περιοχές, οδηγώντας πλήθος εξτρεμιστών να οπισθοχωρήσουν προς την τουρκοκρατούμενη επαρχία Αφρίν.

Ο Κονασένκοφ σημείωσε ότι τον περασμένο μήνα, 47 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ισλαμιστών καταρρίφθηκαν κοντά στη Ρωσική Αεροπορική Βάση Khmeimim.

Νωρίτερα, πηγές υπέρ των εξτρεμιστών κατηγόρησαν για άλλη μια φορά τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις για επιθέσεις κατά αμάχων στην επαρχία Idlib. Φιλοϊσλαμιστικές πηγές και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συχνά εκμεταλλεύονται αυτήν την αφήγηση στις προπαγανδιστικές τους εκστρατείες εναντίον της συριακής-ιρανικής-ρωσικής συμμαχίας.

Οι περισσότερες αναφορές που εμφανίζονται από «ακτιβιστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης” στο Ιντλίμπ περιγράφουν κάθε κατεστραμμένη μαχητική θέση, βάση ή αποθήκη ως αρτοποιείο, ιατρικό σημείο ή κατοικία πολιτών.

Υπό τον φόβο πλήρους κλίμακας χερσαίας επίθεσης από τον Συριακό Στρατό, εναντίον του Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra, του Συριακού κλάδου της Αλ Κάιντα) και των συμμάχων του στη ζώνη απαγόρευσης του Ιντλίμπ, οι μαχητές καταστρέφουν γέφυρες, ενώ τεράστιος αριθμός αυτών οπισθοχωρεί προς Αφρίν.

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία του Hayat Tahrir al-Sham έχουν επίσης δημιουργήσει πρόσθετες οχυρώσεις και έχουν αναπτύξει ενισχύσεις στη γραμμή επαφής με κυβερνητικές δυνάμεις καθώς και έχουν πραγματοποιήσει σειρά συλλήψεων δημόσιων προσώπων και πολιτικών ακτιβιστών που υποστηρίζουν τη συμφιλίωση με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο στρατός της Συρίας ανέπτυξε μια άλλη ομάδα στρατευμάτων και βαρέως εξοπλισμού κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ. Αυτή η δύναμη πρόκειται να συμμετάσχει στην επερχόμενη επίθεση παράλληλα με τις δυνάμεις Tiger, το 5th Assault Corps, το 4th Armoured Division και άλλες φιλοκυβερνητικές μονάδες.

Παράλληλα, στην περιοχή του al-Safa, ο συριακός στρατός συνέχισε τις επιχειρήσεις του ενάντια στα οχυρά του ISIS.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου