''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Άν έχεις αγάπη για όλο τόν κόσμο, όλος ο κόσμος είναι όμορφος

Άν έχεις αγάπη για όλο τόν κόσμο, όλος ο κόσμος είναι όμορφος. 
Γερόντισσα Γαβριηλία

Η υπερηφάνεια έχει και αυτή τα επίπεδά της, ακριβώς όπως και η ταπείνωση. Η εξωτερική υπερηφάνεια είναι πιό εύκολα θεραπεύσιμη, αλλά η υπερηφάνεια του νου είναι σχεδόν αδύνατο να ξεριζωθεί. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει σ’ έναν τέτοιον άνθρωπο ότι έχει πάρει λάθος δρόμο. Αλλά η εξωτερική υπερηφάνεια είναι θεραπεύσιμη, διότι μπορεί κανείς από τη μιά στιγμή στην άλλη να βρεθεί από τα σαλόνια στα αλώνια, και να ταπεινωθεί είτε το θέλει είτε όχι.
Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Το βάθος και η δύναμη των θλίψεων που βιώθηκαν στη ζωή γέμισαν την καρδιά με συμπόνοια για κάθε πάσχοντα. Η συμπάσχουσα αγάπη γεννά την ετοιμότητα για αυτοθυσία για το καλό του πλησίον. Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ


Ο κάθε άνθρωπος θα πληρωθεί από το αφεντικό που εργάστηκε. Όσοι εργάζονται στον Χριστό, θα λάβουν ''εκατονταπλάσια και Ζωήν Αιώνιον'', και όσοι εργάζονται στο μαύρο αφεντικό, τους κάνει την ζωή μαύρη από εδώ. 

Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης

Φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνεις καλός, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο, όταν από μικρός ξεκινήσεις με καλά βιώματα. Μεγαλώνοντας δεν χρειάζεται κόπος, το έχεις μέσα σου το καλό, το ζεις. Δεν κοπιάζεις, το έχεις ζήσει, είναι περιουσία σου, που την διατηρείς αν προσέξεις, σε όλη σου την ζωή.
Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Αυτή η κάθαρση, αυτός ο φωτισμός, τον οποίον θα πάρεις διαβάζοντας την Θεία Γραφή, θα σου κρατήσει όλη την ημέρα και την νύχτα. 

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης
 
Εάν το πρωί προσευχηθείτε όπως πρέπει, όλη η μέρα σας θα ευλογηθεί. Μήν απελπίζεσθε για τις προσπάθειες που σας φαίνονται άκαρπες. Θυμηθείτε πως μάθατε να πλέκετε ή να διαβάζετε ή να γράφετε. Πόσους κόπους καταβάλλατε τότε. Τώρα όμως τα κάνετε όλα άνετα! Το ίδιο θα συμβεί και με την ψυχική σας καλλιέργεια. Προς το παρόν φαίνεται δύσκολο να νικήσει κανείς τους λογισμούς. Αργότερα όμως, θα τους διώχνει ευκολότερα.

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
 
Ο άνθρωπος όταν προσεύχεται εις τον Θεό, απορροφά τρόπον τινά τις ιδιότητες του Θεού. Ο Θεός είναι Αγαθός, δεν οργίζεται, μακροθυμεί. Και εσύ μετά την προσευχή, σου έρχεται ένα τέτοιο πράγμα, γίνεσαι μακρόθυμος ό,τι και να σου κάνει κάποιος.
Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Να μελετάμε πνευματικά βιβλία, Αγία Γραφή, Ψαλτήρι και να ακούμε πάντα ωφέλιμες και πνευματικές συζητήσεις. 

Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης


Ο Θεός όταν μας έκανε, μας έδωσε τη ζωή και μας εμφύσησε το Πνεύμα Του. Αυτό το Πνεύμα, είναι η Αγάπη! Όταν μας εγκαταλείπει η Αγάπη, τότε γινόμαστε πτώματα. Είμαστε νεκροί πιά. 

Γερόντισσα Γαβριηλία

https://apantaortodoxias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου