''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

«Κόλαση» στην Ιντλίμπ: 14 ώρες Ρώσοι και Σύροι βομβαρδίζουν ανελέητα - Οι Τούρκοι προελαύνουν ανενόχλητοι


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Όλη τη νύχτα στην Ιντλίμπ οι Ρώσοι και οι Σύροι βομβάρδιζαν με ρουκέτες των 122 χλστ. από συστήματα BM-21 Grad
προετοιμάζοντας το έδαφος για την μεγάλη επίθεση των κυβερνητικών στρατευμάτων η οποία θα λάβει χώρα είτε σήμερα το βράδι είτε την επόμενη ημέρα εάν έχει επιτευχθεί ο στόχος της καταστροφής των εμπροσθοφυλακών των δυνάμεων των ισλαμιστών.

Οι Ρώσοι προχωρούν εγγύτερα στις προκεχωρημένες θέσεις των ισλαμιστών, δηλαδή στα φυλάκια κτυπώντας τα με πυραύλους ΤΟS οι οποίοι φέρουν θερμοβαρικές κεφαλές. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν μικρό βεληνεκές ακτίνας δράσης 12 χιλιομέτρων και έχουν κατεξοχήν τακτική χρήση.

Το βαρύ συριακό πυροβολικό κτυπάει ασταμάτητα ενώ από σήμερα πετούν ρωσικά βομβαρδιστικά Su-22 και επιχειρούν και ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Μil Mi 24 Hind

Το σχέδιο της επιχείρησης που έχει οργανωθεί από το ρωσικό Επιτελείο προβλέπει επίθεση στα φυλάκια στα περίχωρα της πόλης της Ιντλίμπ από τα δυτικά και τα νοτιοδυτικά από όπου και εισέρχονται οι ρωσικές και οι συριακές δυνάμεις ενώ οι Τούρκοι κινούνται από τα βόρεια.

Η κίνησή τους δεν αντιεμτωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς η Αλ Νούσρα έχει στρέψει όλο το βάρος της αμυντικής προσπάθειας στην αντιμετώπιση των Σύρων και των Ρ΄ψσων.

'Ηδη οι τουρκικές και οι φιλοτουρκικές δυνάμεις ελέγχουν 3 χωριά, ενώ μάζες από τουρκικά αναβαθμισμένα Μ-60 με ενεργά αντιπυραυλικά συστήματα απλώνονται στα βόρεια της επαρχίας.

Οι Τούρκοι δεν χρησιμοποιούν μαχητικά ενώ οι Ρώσοι έχουν επιβάλλει no fly zone πάνω από την περιοχή.

Οι Τούρκοι προωθούνται διαμέσου των ισλαμιστικών οργανώσεων.

Στην πρώτη φάση του πολέμου οι οργανώσεις αυτές είχαν καταλάβει ολόκληρη την επαρχία της Ιντλίμπ.

Το 2016 όμως τα πράγματα άλλαξαν με την ξαφνική επίθεση της συριακής Αλ Κάιντα Τζαμπάτ Αλ Νούσρα η οποία κατέλαβε την ομώνυμη πόλη και όλη τη νότια και κεντρική περιοχή.

Τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη φάση του πολέμου όπου επιχειρείται από Σύρους, Ρώσους και Τούρκους η ολοκληρωτική εκδίωξη των δυνάμεων της Αλ Κάιντα οι οποίες θεωρείται ότι χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από την Δύση.

Οι Σύροι έχουν πάρει καινούριο εξοπλισμό από τους Ρώσους όπως ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 και ΤΟΜΑ ΒΜΡ-2 ειδικά για την εκστρατεία της Ιντλίμπ και αυτή την στιγμή προωθούνται στα σημεία συγκεντρώσεως για την έναρξη της μάχης που θα αποδώσει στην Δαμασκό την τελευταία περιοχή την οποία και μπορεί να διεκδικήσει καθώς στα κουρδικά εδάφη βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις και προφανώς οι ΗΠΑ δεν διατίθενται να επιστραφούν οι περιοχές αυτές στην συριακή επικράτεια.

Υπό την ομπρέλα της ρωσικής άσκησης η οποία ξεκινάει από τα Επτάνησα μέχρι τις συριακές ακτές θα επιχειρηθεί η προστασία των συριακών στρατευμάτων υπό τον φόβο μιας προβοκατόρικης επίθεσης με χημικά στην Ιντλίμπ ώστε να δοθεί η αφορμή στις ΗΠΑ να επιτεθούν κατά της Δαμασκού.

Η μάχη της Ιντλίμπ θα ξεκινήσει αναλόγως με το αποτέλεσμα της καταστροφής των στόχων των προκεχωρημένων θέσεων των ισλαμιστών. Σήμερα θα γίνει η εκτίμηση και η αξιολόγηση των πληγμάτων από τα επιτελεία των Σύρων και των Ρώσων.

H μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί βομβαρδισμός με βλήματα cruise απο τα ρωσικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν άσκηση και απο αεροσκάφη Su-34.

Η μεγαλύτερη ναυτική αρμάδα στην ιστορία της Ρωσίας ή ακόμα και της Σοβιετικής Ενωσης στην λεκάνη της Μεσογείου, βρίσκεται αυτή την στιγμή αναπτυγμένη από το ρωσικό Νυατικό σε μια περιοχή που εκτείνεται από δυτικά της Κρήτης και νότια των Επτανήσων και φτάνει μέχρι τα νότια του τουρκικού λιμένα της Μερσίνας, βόρεια της Κύπρου, την Αίγυπτο, την Συρία και ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, αναφέρουν πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ στο pronews.gr

Να τονίσουμε ότι στην παρακολούθηση των ρωσικών σκαφών και αεροσκαφών εντός του ελληνικού FIR (και της περιοχής ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης της Αθήνας), εμπλέκονται άμεσα οι ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις, καταγράφοντας (όπου μπορεί) τακτικές και όπλα που χρησιμοποιεί το ρωσικό Ναυτικό και η ρωσική Αεροπορία...

Στην άσκηση που ξεκίνησε προχθες συμμετέχουν 25 πολεμικά, ως επί το πλείστον, πλοία, αλλά και 30 μαχητικά, ανθυποβρυχιακά και στρατηγικής κρούσης, αεροσκάφη από βάσεις στην Ρωσία και την Συρία.

Τα πλοία, αλλά και τα αεροσκάφη, είναι εξοπλισμένα με ορισμένα από τα νέα ρωσικά όπλα, όπως το βλήμα αέρος-επιφανείας Kh-47M2 Kinzhal, το υπερ-υπερηχητικό (8 Μach) βλήμα επιφανείας-επιφανείας και αέρος-επιφανείας Zircon κλπ. που τέθηκαν πρόσφατα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τα όπλα αυτά είναι μη ανασχέσιμα από τα δυτικά αντιπυραυλικά συστήματα και αυτό το «χαρτί», που παίζει ο Β.Πούτιν: «Μην κάνετε πράγματα στην Συρία που θα προκαλέσουν ενεργοποίηση των όπλων μας» και όταν λέει αυτό, εννοεί «Μην τολμήσετε να πλήξετε ρωσικές δυνάμεις ή περιοχές και στόχους (σ.σ.: όπως τον ίδιο τον Ασαντ) στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία»

Πάντως οι υπέρτερες συριακές δυνάμεις δεν αναμένεται να έχουν πρόβλημα ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ και πως θα τις περιορίσουν οι Ρώσοι.


https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1036392941718306816
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1036313133462245379
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/09/14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου