''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ρωσική κυριαρχία με χρήση τεχνητής νοημοσύνης: Το υπερηχητικό «φάντασμα» Su-57 αλλάζει τις ισορροπίες


Το Su-57 είναι εδώ και ήρθε για να αλλάξει τις παγκόσμιες ισορροπίες. Με βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης θα εξοπλίζεται η πέμπτη γενιά των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-57, γεγονός που τα φέρνει πιο κοντά στην επόμενη γενιά μη επανδρωμένων τζετ, σύμφωνα με πηγή στην αεροπορική βιομηχανία.

«Υπάρχουν σχέδια να εξοπλίσουμε πολεμικά αεροπλάνα Su-57 με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα τα φέρει πιο κοντά στην έκτη γενιά μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε η πηγή.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Sukhoi θα παραδώσει δύο απ’ αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη — τεχνολογίας στελθ — στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά από σύμβαση που υπεγράφη στο πλαίσιο της έκθεσης της αμυντικής βιομηχανίας στην Κουμπίνκα, κοντά στη Μόσχα, όπως αναφέρει το Sputnik International.

Το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010, θα εξοπλίζεται επίσης με πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, όρασης και οπλικής καθοδήγησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της United Aircraft Corporation, Yuri Slyusar, είχε δηλώσει ότι δύο μαχητικά Su-57 πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση στη Συρία και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους. Την ίδια στιγμή και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergey Shoigu, ανέφερε ότι δοκιμές των νέων προηγμένων πυραύλων κρουζ πραγματοποιήθηκαν με χρήση Su-57.


http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/08/su-57.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου