''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Η Ασύληπτη εξαπάτηση της Αριστεράς με τα αυθαίρετα


Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης 

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα. Και κανένα από τα αυθαίρετα, που νομίζει ο κόσμος ότι θα κατεδαφιστούν επειδή δήθεν κλείνουν τις εξόδους προς τη θάλασσα. Θα συνεχίσετε να τα βλέπετε σε όλη τη χώρα στη θέση τους. Η εξαγγελία δεν περιλαμβάνει αυτά. Πρόκειται για απάτη.
Τα αυθαίρετα που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι θα κατεδαφιστούν από Δευτέρα (από Δευτέρα ξεκινάνε οι δίαιτες, το κόψιμο του τσιγάρου και άλλες επώδυνες εργασίες) είναι εκείνα που έχει τελεσιδικήσει η κατεδάφισή τους, αφού δεν έχουν νομιμοποιηθεί και δεν έχουν πληρώσει τα απαιτούμενα λύτρα στον επίσημο προστάτη: την κυβέρνηση.

Σε αυτά, δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα που είναι σπαρμένα σε όλη τη χώρα και που κλείνουν αιγιαλούς, διόδους και εξόδους και τα οποία ανήκουν σε όλες τις τάξεις. Από τον ηλεκτρολόγο που τα χει χτίσει με μαύρα μέχρι τους εφοπλιστές και τους υπαλλήλους που οι τελευταίοι πήραν το εφάπαξ κι ένα δάνειο. Και τα οποία είτε έχουν νομιμοποιηθεί με τις κάθε τρείς και λίγο ψηφοθηρικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων, είτε είναι σε διαδικασία «τακτοποίησης».

Για του λόγου το αληθές, ο τότε υπουργός Εσωτερικών από παρθενογένεση Π. Κουρουμπλής το 2015 ζήτησε από τη Αποκεντρωμένη διοίκηση να αναστείλει όλες τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που είχε δρομολογήσει στη Ραφήνα η επάρατος κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου! Με την «Αυγή» να θριαμβολογεί «απετράπησαν οι κατεδαφίσεις στα Περιβολάκια Ραφήνας».

Στη συνέχεια, για το χατήρι της λαϊκής ψηφοθηρίας, και χωρίς να δώσουν δεκαράκι για τους αιγιαλούς και τις διόδους και εξόδους από τους οικισμούς στη θάλασσα, αυτή η κυβέρνηση, με την υπογραφή του υπουργού Γ Σπίρτζη, που τώρα τον έπιασε ο πόνος για τον αιγιαλό, τον Νοέμβριο του 2017 έφεραν τον νόμο 4495 που νομιμοποίησε όλα τα αυθαίρετα με 60% έκπτωση προστίμων & 80 δόσεις!

Ισχύει ο νόμος; Φυσικά. Και θα νομιμοποιηθούν όλα τα αυθαίρετα που θα πληρώσουν; Φυσικά. Ακόμα κι αν οι μάντρες τους κλείνουν την πρόσβαση στη θάλασσα; Φυσικά. Έχετε δει τα σπίτια όλων των επώνυμων και των ανώνυμων πλούσιων που βρίσκονται στη θάλασσα; Δεν περνάς κυρα Μαρία, δεν περνάς, πε-ρνώ.

Τα αυθαίρετα, λοιπόν όχι μόνο δεν θα κατεδαφιστούν, αλλά θα νομιμοποιηθούν κατά τον νόμο Σπίρτζη και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ισχύει στο ακέραιο. Και θα γίνει μια έφοδος να κατεδαφιστούν, ως συνήθως, αυθαίρετα φτωχοδιάβολων ή απόντων ή μικροαστών χωρίς δόντι και πρόσβαση σε «άκρες», για τις ανάγκες του show. Μέχρις εκεί, γιατί τόσοι είναι οι θρασύδειλοι προπαγανδιστές.

Οι οποίοι έχουν να απαντήσουν και σε ένα εισαγγελικό ερώτημα, μια και έχουν ρίξει το βάρος της προπαγάνδας ότι για τους κοντά 90 καμένους και πνιγμένους φταίνε οι ίδιοι που έχτισαν όπως έχτισαν και οι κυβερνήσεις προ ΣΥΡΙΖΑ. Και το ερώτημα είναι απλό: Γνωρίζατε εδώ και 3,5 χρόνια που καίγεται κάθε χρόνο ο Βουτζάς και η Καλλιτεχνούπολη, ότι οι περιοχές έχουν αυθαίρετα χτίσματα, που αποκλείουν εξόδους εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς; Και να το γνωρίζατε τι κάνατε για να αποτρέψετε μια τραγωδία;

Και επειδή οι άνθρωποι δε δίνουν δεκάρα για τους νεκρούς, αλλά μόνο για να γλιτώσουν το κεφάλι τους και την καρεκλίτσα τους, έχουν στήσει το δεύτερο σκέλος της εξαπάτησης: Για τους νεκρούς φταίνε τα αυθαίρετα και κανένας άλλος. Ούτε το αλαλούμ της ανύπαρκτης πολιτικής προστασίας, ούτε το αλαλούμ της διοίκησης της πυροσβεστικής, ούτε το αλαλούμ της αστυνομίας, ούτε η καθυστέρηση του μηχανισμού της Άμυνας, ούτε η ανικανότητα υπουργών και δημάρχων, ούτε η έλλειψη σχεδίου και η απουσία οποιασδήποτε περιοδικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης μονάδων και κατοίκων για περίπτωση κινδύνου.

Ακόμα και η ΥΕΝΕΔ, στα δελτία ειδήσεων δεν λέει κουβέντα για όλα αυτά και ξοδεύει όλο τον τηλεοπτικό χρόνο, μιλώντας μόνο για τα αυθαίρετα. Γιατί η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι η εισαγγελική χείρα είναι κοντά. Και η μόνη ελπίδα σωτηρίας που βλέπει είναι να πιπιλίζει ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι με τα αυθαίρετα.

Πράγματι, φταίνε. Αλλά, με τον νόμο 4495/2017 του Σπίρτζη, με τον οποίο ψηφοθηρούσε αυτή η κυβέρνηση, νομιμοποιώντας τις φραγές στις εξόδους σωτηρίας των πολιτών, τι θα κάνει; Εκεί είναι όλη η μάχη για να μην παραμυθιαστούν οι πολίτες από αυτούς που τους έκαψαν. Οι πρώτες μηνύσεις κατατέθηκαν. Όσο περισσότερες τόσο καλύτερα. Γιατί, οι εσπευσμένες παροχές της κυβέρνησης δεν στοχεύουν στην ανακούφιση των θυμάτων. Αλλά, στην εξαγορά της σιωπής τους. Κι αυτό, θα είναι σαν ένας νέος θάνατος για τους νεκρούς. Οι συγγενείς και οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το δεύτερο έγκλημα.

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου