''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ο πόλεμος έφτασε στα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας – Θρίαμβος και πανηγυρισμοί: 1.000 τ.χλμ ανακατέλαβε ο συριακός Στρατός


Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκε ο στρατός της Ιορδανίας αλλά και του Ισραήλ καθώς ο συριακός Στρατός καταφτάνει στα σύνορα με ταχύτητα «φωτός». Το Ισραήλ ανησυχεί διότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα στον συριακό Στρατό και την οργάνωση που συνδέεται με τον ISIS, Khalid al-Walid. Η οργάνωση αυτή ελέγχει τις περιοχές που βρίσκονται δίπλα στο Γκολάν υπό ισραηλινή κατοχή.
Συνωστισμός χιλιάδων προσφύγων αλλά και ισλαμιστών παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα συνοριακά περάσματα με Ιορδανία και προς Ισραήλ. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά καθώς οι «μετριοπαθείς αντάρτες» της Δύσης δεν έχουν οδό διαφυγής.

Ο συριακός Στρατός έχει ανακαταλάβει 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ημέρες δημιουργώντας αφυκτικό κλοιό γύρω τους.

Ο συριακός λαός βγαίνει στους δρόμους στις απελευθερωμένες πόλεις και χωριά ζητωκραυγάζοντας υπέρ του συριακού Στρατού και του Μ.Ασαντ.

Πολίτες στις περιοχές Da’el, Gharyah Charqiyah, Toloul Khleif, Tal Hussein, Al-Jeezah, Ibtaa, Tafas, Al Karak Al Sharqi υψώνουν την συριακή σημαία και βγαίνουν για να πανηγυρίσουν.

Περίπου 4.000 πολίτες έχουν διαφύγει από τις περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών τις τελευταίες 24 ώρες ανέφερε το Ρωσικό Κέντρο για την Συμφιλίωση. 2.500 πολίτες βρίσκονται μόνο στο προσφυγικό κέντρο Jabab στην Daraa.

27 περιοχές εντάχθηκαν στην συμφωνία συμφιλίωσης ενώ οι ισλαμιστές προσέρχονται και απραδίδουν ατομικό οπλισμό, άρματα μάχης, πυροβολικό κτλ.

Ο συριακός Στρατός ελέγχει περίπου το 65-70% της Daraa. Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τώρα απελευθερώθηκε έκταση 1.000 τ.χλμ από τους ισλαμιστές της Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra) καθώς και από άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες.

Συνολικά ο συριακός Στρατός ελέγχει μια περιοχή 2,350 τ.χλμ στην Daraa.

Η Hayat Tahrir al-Sham και οι υπόλοιπες οργανώσεις ελέγχουν ακόμη μια περιοχή1,350km2 – το 34% της περιοχής.

Η οργάνωση που συνδέεται με τον ISIS, Khalid al-Walid, ελέγχει 250km2 – ή το 6% της περιοχής. Εδώ θα είναι και το δύσκολο σημείο καθώς η περιοχή αυτή υπό τον ISIS βρίσκεται δίπλα στις περιοχές του Γκολάν υό ισραηλινή κατοχή.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου