''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Τουρκία: Για τη δημιουργία "Χριστιανικού Κουρδικού Κράτους" κατηγορήθηκε ο Αμερικανός πάστορας

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, αναφέρει ότι ένας μάρτυρας κατέθεσε εναντίον του Αμερικανού πάστορα Άντρεου Κρέιγκ Μπράνσον, ισχυριζόμενος ότι ο Αμερικανός βοηθούσε τους Κούρδους αντάρτες και σκόπευε να δημιουργήσει Χριστιανικό Κουρδικό κράτος.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο πάστορας απέρριψε τον ισχυρισμό, επιπρόσθετα στη δεύτερη συνεδρίαση της δίκης του την Δευτέρα, επέμεινε ότι ποτέ δεν επέτρεψε «πολιτική στην εκκλησία».

Ο 50χρονος ευαγγελιστής κληρικός από το Black Mountain της Βόρειας Καρολίνας, αντιμετωπίζει 35 χρόνια φυλάκισης στην Τουρκία με κατηγορίες ότι βοήθησε τρομοκρατικές ομάδες και με κατασκοπεία. Ο πάστορας της Εκκλησίας της Ανάστασης στη Σμύρνη, αρνείται οποιαδήποτε παράβαση.

Το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση ο Αμερικανός πάστορας που κατηγορείται για διασυνδέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, σε μια νέα ακροαματική διαδικασία σήμερα, ενώ η δίκη αναβλήθηκε μέχρι την 18η Ιουλίου.

Το δικαστήριο της Αλιάγας, στην επαρχία της Σμύρνης (δυτική Τουρκία), αιτιολόγησε την απόφασή του να παραμείνει υπό κράτηση ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016, καθώς συντρέχει «κίνδυνος να διαφύγει», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η υπόθεση έχει προστεθεί ως ακόμη ένα σημείο στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter υπερασπίσθηκε τον Μπράνσον τον περασμένο μήνα, λέγοντας: Τον αποκαλούν Κατάσκοπο, αλλά, εγώ είμαι περισσότερο κατάσκοπος από αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου