''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πολλές φορές στην παγκόσμια ιστορία, μεγάλοι πόλεμοι έγιναν για πολύ μικρότερα οικονομικά συμφέροντα


Ο Πούτιν αναγγέλει την ανάγκη απομάκρυνσης της Ρωσίας από το δολάριο.

Όπως υποστηρίζει άτι τέτοιο αποτελεί για τους Ρώσους ανάγκη, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική τους κυριαρχία.

Ο Πούτιν καταγγέλει ότι δεν ακολουθούνται οι αρχές στο πεδίο του παγκόσμιου εμπορίου και της οικονομίας και παραβιάζονται συχνά, ακόμα και οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ενώ δημιουργούνται περιορισμοί για πολιτικούς λόγους, τους οποίους ονομάζουν κυρώσεις. Μάλιστα οι κυρώσεις αυτές χρησιμοποιούνται από αυτούς που τις επιβάλουν, για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Χαρακτηρίζει μάλιστα "ζυγό", το γεγονός ότι το πετρέλαιο εμπορεύεται με δολάρια και θεωρεί ότι πρέπει να απαλλαγεί η Ρωσία από αυτόν το ζυγό.

"Οι συνεργάτες μας, μας βοηθούν όταν βάζουν όλους αυτούς τους παράνομους περιορισμούς. Γιατί όταν παραβιάζουν τις αρχές του παγκόσμιου εμπορίου, όλος ο κόσμος βλέπει ότι το μονοπώλιο του δολαρίου δεν είναι αξιόπιστο."

«Ο χρυσός μας και τα συναλλαγματικά αποθέματα έχουν επεκταθεί και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο», υπογράμμισε.

Μια τέτοια απόφαση την οποία σταδιακά και σταθερά υλοποιεί ο Πούτιν, προφανώς θα επιφέρει σημαντικές εξελίξεις και αποτελεί σίγουρα τεράστια απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Πολλές φορές στην παγκόσμια ιστορία, μεγάλοι πόλεμοι έγιναν για πολύ μικρότερα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό που επιχειρεί τώρα να κάνει η Ρωσία σίγουρα αποτελεί έναν ακόμα λόγο κλιμάκωσης της ήδη υπάρχουσας έντασης ανάμεσα στους δυο πόλους παγκόσμιας εξουσίας και προσθέτει περισσότερους λόγους που θα οδηγήσουν σε παγκόσμια ανάφλεξη.

Πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/05/blog-post_522.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου