''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ο «εξολοθρευτής ηπείρων» εμφανίστηκε: Η Ρωσία «αμόλησε» τον απόλυτο ICBM «Sarmat» – Του φορτώνουν το «Project 4204»

Εντολή για γιγαντιαίες πολεμικές ασκήσεις έδωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σ.Σοιγκού, θέμα το οποίο πρόκειται να αναλύσουμε αργότερα καθώς ο αριθμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός ενώ εμπλέκονται όλες οι Στρατιωτικές Περιφέρειες της Ρωσίας.
Οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου άσχετες με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Συρία.

Προς το παρόν, παγκόσμιο σοκ είχαμε από την εκτόξευση του ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου SARMAT σε Ανατολή και Δύση.

Την στιγμή που έχουμε περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ- Ρωσίας, με εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών, οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις εκτόξευσαν ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο SARMAT από το κοσμοδρόμιο του Πλετσέκ «παγώνοντας» τους πάντες.
«Οι δοκιμές του βαρέως διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Sarmat» είχαν απόλυτη επιτυχία στο κοσμοδρόμιο Plesetsk στην περιοχή Arkhangelsk , αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ρωσική εφημερίδα «Red Star», που αποτελεί το επίσημο όργανο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφερε την είδηση και όλες τις λεπτομέρειες της εκτόξευσης του πυραύλου.

Στη Δύση πιστεύουν ότι ένας μόνο βαλλιστικός πύραυλος ICBM «Sarmat» θα μπορούσε να καταστρέψει την Αγγλία και την Ουαλία μαζί οπότε μπορούμε να κατανοήσουμε για τι ακριβώς πύραυλο ομιλούμε.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι Ρώσοι ειδικοί εμπειρογνώμονες αξιολόγησαν την ορθότητα των κατασκευαστικών και τεχνικών λύσεων που προβλέπονται για την πιστοποίηση ενός συγκροτήματος πυραύλων SARMAT .

Το πυραυλικό συγκρότημα «Sarmat» είναι ένας βαρύς διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος , ο οποίος θα αντικαταστήσει τους πυραύλους «Voevod», που κατασκευάστηκαν κατά τη σοβιετική εποχή.

Ο βαλλιστικός πύραυλος «Voevoda» έχει βεληνεκές μάχης 11 χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ ο «Sarmat» δεν έχει περιορισμούς εμβέλειας και δύναται να εξουδετερώσει στόχους τόσο στο Βόρειο Πόλο όσο και στο Νότιο Πόλο.

Ο Sarmat θα αντικαταστήσει τους RS-36, την οικογένεια ICBM και φορέων διαστημικών εκτοξεύσεων που εισήλθε σε ενεργό υπηρεσία τις δεκαετίες του ’70 και ’80.

Διαθέτοντας μεγάλη ικανότητα μεταφοράς ωφελίμου φορτίου, ο πολλαπλών κεφαλών πύραυλος αναμένεται να μεταφέρει έως 10 μεγάλου βάρους πολεμικές κεφαλές ή 16 ελαφρύτερες ή έναν συνδυασμό κεφαλών και αντιμέτρων για να υπερνικήσει τις εχθρικές αντιπυραυλικές άμυνες.

Πολλοί ξένοι αναλυτές είχαν βρει εξαιρετικά ανησυχητική την προοπτική ο RS-28 να εξοπλιστεί με το Project 4204, ένα ρωσικό υπερηχητικό όχημα επανόδου μεταφορά πολεμικής κεφαλής, το οποίο μετά τον διαχωρισμό του από τον ICBM φορέα εκτόξευσης θα μπορεί να επιταχύνει με ταχύτητες ανάμεσα σε 7 και 12 Mach, ενεργώντας ως ένας υπερηχητικός πύραυλος κρουζ.

Ο ρωσικός τύπος υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε σχετικά με την παρουσία νέων ρωσικών πυραυλικών όπλων κατά τη διάρκεια του μηνύματός του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση που είχε αποδέκτη την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ .

Ο RS-28 Sarmat είναι ο νεότερος υγρών καυσίμων διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που συν-αναπτύχθηκε από την κρατική υπηρεσία NPO Mashinostroyeniya και το πυραυλικό κέντρο Makeyev .

Ο Ρώσος υφυπουργός άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ είπε ότι η μάζα της κεφαλής του ICBM Sarmat ICBM θα ζυγίζει περίπου 10 τόνους, και το βλήμα θα είναι ικανό να καταστρέψει στόχους στον Βόρειο και το Νότιο Πόλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο βαλλιστικός πύραυλος Sarmat ζυγίζει 100 τόνους και το βεληνεκές του θα υπερβαίνει τα 11.000 χιλιόμετρα.

Ο πύραυλος διαθέτει τεχνολογία αιχμής και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ολόκληρες περιοχές ενώ φέρει 10 μοναδικής στόχευσης κεφαλές 750 κιλοτόνους η καθεμία .

Ενώ ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει ότι ο πύραυλος θα είναι πλήρως έτοιμος το 2020, τα δεδομένα άλλαξαν διότι απ’ ότι φαίνεται υπάρχει πολύ μεγάλη βιασύνη λόγω των αιφνιδιαστικών γεωπολιτικών εξελίξεων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βαλκάνια.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου