''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Οι Ελληνογενείς στην Τουρκία «ξυπνούν» και θα επιφέρουν μαζί με τους έτερους καταπιεσμένους λαούς, τον διαμελισμό του φασιστικού αυτού Κράτους


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η αλήθεια που κάνει τον γύρο της Ευρώπης

Μπορεί οι Τούρκοι να κάνουν λεονταρισμούς στο Αιγαίο, λόγω της ανοχής των ελλαδιτών πολιτικάντηδων, αλλά οι Ελληνογενείς εντός Τουρκίας «βράζουν» και θα δώσουν, αυτοί όπως όλα δείχνουν την απάντηση.
Δύο από αυτούς, που σήμερα ζουν στην Ελβετία, είναι ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας με καταγωγή από την Λιβερά του Πόντου Ταμέρ Τσιλιγκίρ, και η δημοσιογράφος από το Χορτοκόπι Τραπεζούντας Μπαλαμπάν Τουρκάν, ενώ συγκεκριμένη φράση, όπως θα δείτε στο τέλος του άρθρου, σηματοδοτεί την αφύπνιση των «ξεχασμένων Ελλήνων» του Πόντου και όλων των ελληνικών περιοχών που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή.
Αμφότεροι έχουν λάβει αρκετές προσκλήσεις για ομιλίες που αφορούν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Σημειώνεται πως αυτή την στιγμή τα θέματα γενοκτονιών Ελλήνων και Αρμένιων από τους Τούρκους διεθνοποιούνται, προκειμένου η κοινή γνώμη να προετοιμαστεί καταλλήλως για τον διαμελισμό της Τουρκίας.
Η πιο πρόσφατη παρουσία των δύο Ελλήνων ήταν στο Βερολίνο στις 6 Απριλίου, σε εκδήλωση για το Ποντιακό Ζήτημα (1913-1923) και τις σύγχρονες διαστάσεις του.


Ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ συνέδεσε τον ακραίο εθνικισμό στη σημερινή Τουρκία με τα όσα συνέβησαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια στις εστίες των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο. Χρησιμοποιώντας συχνά τη λέξη «γενοκτονία» τόνισε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο σκοτωμένοι και εκτοπισμένοι, παράλληλα ξεριζώθηκε ένας πολιτισμός 3.000 ετών.
«Πίσω από τη Γενοκτονία βρίσκονται ο Μουσταφά Κεμάλ, η κεμαλιστική ιδεολογία και η σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία», σημείωσε, όπως μεταδίδει το Pontosnews.
Αφού ο Τσιλιγκίρης έκανε μια ιστορική αναδρομή, έκανε νύξη, αρκετές φορές στην άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα, εξηγώντας πως μετά το 1919 στόχος ήταν «να εξαφανιστούν όλοι οι Έλληνες», και πρόσθεσε με έμφαση ότι στα πρακτικά της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης την περίοδο 1920-1923 υπάρχουν καταγεγραμμένα τα πάντα. «Δεν έκρυψαν τίποτα», συμπλήρωσε.
Η Μπαλαμπάν Τουρκάν, από τη μεριά της, εστίασε στις γυναίκες του Πόντου δείχνοντας και αρκετές φωτογραφίες. Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας ήταν τα μεγαλύτερα θύματα. Πολλές από αυτές που επέζησαν, εξήγησε, κατέληξαν σε χαρέμια, άλλες άλλαξαν με το ζόρι πίστη για να παντρευτούν μουσουλμάνους. Υπήρξαν και αρκετές που κουβαλώντας το τραύμα της Γενοκτονίας αυτοκτόνησαν.
«Όλοι οι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους κράτος στην πατρίδα μας. Οι Πόντιοι είναι φίδια και το δηλητήριό τους είναι οι γυναίκες», είχε πει ο Νουρεντίν πασάς το 1922 καταθέτοντας στην Εθνοσυνέλευση – αυτά ακριβώς τα λόγια μετέφερε στο ακροατήριο η Μπαλαμπάν Τουρκάν.


Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Pontosnews, ανάμεσα στο κοινό ήταν και μια νεαρή γυναίκα με μαντίλα, η οποία ζήτησε και πήρε το λόγο προκειμένου να πει τη δική της ιστορία. Αφού εξήγησε ότι κατάγεται από την Κερασούντα και ότι κανείς στην οικογένειά της δεν μιλά ποντιακά, είπε ότι έκανε τεστ DNA το οποίο έδειξε ότι μόλις το 2% της καταγωγής της είναι από την Ασία.

«Ποια είμαι;», διερωτήθηκε.Τι μας λέει αυτή η φράση; Οι Ελληνογενείς στην Τουρκία «ξυπνούν», θα ξυπνήσουν ακόμα περισσότερους και θα επιφέρουν μαζί με τους έτερους καταπιεσμένους λαούς της Τουρκίας, τον διαμελισμό του φασιστικού αυτού Κράτους.
Οι αυθεντικοί Τούρκοι συνιστούν ελάχιστο ποσοστό της σημερινής Τουρκίας και έχουν καταγωγή από την δυτική Κίνα, επιβάλλοντας την ιδεολογία τους στους υπό κατοχή πληθυσμούς της σημερινής γείτονας. Οι υπόλοιποι είναι ελληνογενείς, Κούρδοι και Αρμένιοι (σε μικρότερο ποσοστό).
Η ώρα της αφύπνισης πλησιάζει και θα σημάνει το τέλος της Τουρκίας, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο, αυτή την στιγμή.

Πηγή thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου