''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Αποφασιστική ιστορική στιγμή για τον Πούτιν: Αντίσταση στην αμερικανοσιωνιστική Αυτοκρατορία του κακού ή παραδοχή ήττας;

Damian Martinovich

Ο Βλάντιμιρ Σολοβιόφ , ο οποίος φιλοξενεί τηλεοπτική εκπομπή μεγάλης ακρόασης , και ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον Πούτιν έγραψε σε τουΐντ: « Η σημερινή κατάσταση είναι τελείως συγκρίσιμη με αυτή της κουβανικής πυραυλικής κρίσης. Ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να εκραγεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Και υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει η ανθρωπότητα ».
Νέες αντι-ρωσικές «κυρώσεις», κατάρρευση των ρωσικών χρηματοπιστωτικών αγορών, το ρούβλι σε πτώση, η Δύση που απειλεί να βομβαρδίσει το συριακό στρατό και τους συμμάχους του στη Συρία, η ψευδή σημαία Σκρίπαλ... τι συμβαίνει;
Καλωσορίσατε στην τέταρτη θητεία σας, κύριε Πούτιν! Όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος μιας προσεκτικά προγραμματισμένης εκστρατείας, η οποία ενεργεί ως δώρο καλωσορίσματος σε ό, τι πιθανότατα είναι η τελευταία θητεία του Ρώσου προέδρου.

Η Δύση, στην πραγματικότητα, του στέλνει ένα αρκετά σαφές μήνυμα. Θα έχετε έξι χρόνια κρίσεων και συνεχή κόλαση. Θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχετε μια μέρα ειρήνης. Και λυπούμαστε, δεν θα πρέπει να ελπίζετε να αφιερώσετε χρόνο στα εσωτερικά προβλήματα και τα εθνικά ζητήματα της Ρωσίας, όπως υποσχεθήκατε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής σας εκστρατείας.
Θα είναι επίσης πολύ δύσκολες στιγμές για τη ρωσική οικονομία. Ωστόσο, οι Ρώσοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι να έχουν μισθό αξίας 20.000 ρούβλων (300 δολαρίων) είναι καλύτερο από το να έχεις 20 εκατομμύρια νεκρούς, όπως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι μια χαμηλή τιμή που πρέπει να πληρώσουν για να είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα κυρίαρχα κράτη στον κόσμο. Μακροπρόθεσμα, είναι πολύ καλύτερο να τεθεί τέρμα στην εξάρτηση της Ρωσίας από τη δυτική τεχνολογία, τις εισαγωγές και τις δυτικές αγορές.
Είναι επομένως σημαντικό για τη Ρωσία να λάβει μερικά μέτρα ικανά να κοστίζουν αρκετά στην Ουάσινγκτον και τους Δυτικούς υπάκουους της.

· ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Να απαγορευτούν όλες οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που μπορούν να αντικατασταθούν από ισοδύναμες ρωσικές εταιρείες.
· Όλα τα MacDonalds, Burger Kings, Pizza Huts και το Starbucks θα έπρεπε να αφαιρεθούν. Το μέτρο αυτό δεν θα βλάψει πολύ τη ρωσική οικονομία, η οποία έχει ήδη τα δικά της franchises για γρήγορο φαγητό.
· Να απαγορευτούν οι εταιρείες λογισμικού στη Ρωσία. Υπάρχουν πελώριοι Ρώσοι παραγωγοί λογισμικών που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αμερικανικά προϊόντα.
· Να μπλοκαριστούν το Google, το Facebook, το Instagram και το Twitter. Η Ρωσία έχει ήδη ισχυρούς ομολόγους που μπορούν να καταστείλουν τον δυτικό ανταγωνισμό και που κυριαρχούν στη ρωσική αγορά: Yandex, Vkontakte,Odnoklassniki, κλπ. Είναι πρωτεύον, πραγματικά, να δημιουργήσει η Ρωσία τον δικό της ανεξάρτητο χώρο της πληροφορίας όπως έκανε η Κίνα.
· Η Ρωσία θα έπρεπει επίσης να σταματήσει να αγοράζει αεροσκάφη τηςBoeing και οποιαδήποτε άλλη μορφή αμερικανικής κατασκευής και να σταματήσει να πωλεί τους πυραυλοκινητήρες της στη NASA.
· ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:
Πιο κριτικά, η Ρωσία θα έπρεπε να ξεκινήσει να διεξάγει πολέμους δι’ αντιπροσώπων κατά της Αμερικής με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ διεξάγουν έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία υποστηρίζοντας το αντιρωσικό καθεστώς του Κιέβου και οπλίζοντας φασιστικές πολιτοφυλακές στη Ντονμπάς για να σκοτώσουν τους εθνολογικά Ρώσους πληθυσμούς. Η Ρωσία θα έπρεπε να εξετάσει σοβαρά να εξοπλίσει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, να βοηθήσει το Ιράν να εκσυγχρονίσει τον στρατό του, να του πουλήσει S-400s και να διευκολύνει κοινά έργα στρατιωτικής τεχνολογίας. Βασικά, η Ρωσία θα έπρεπε να υποστηρίζει όλα τα έθνη και οργανώσεις που οι ΗΠΑ θεωρούν ως εχθρούς τους. Αυτό θα τους πείραζε σοβαρά. Είναι πράγματι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Η Ρωσία πρέπει να υιοθετήσει μια ρεαλιστική εξωτερική πολιτική. Οι Αμερικανοί νέο-συντηρητικοί κατανοούν μόνο τη γλώσσα της δύναμης και συγκεκριμένα μέτρα, η σημερινή εποχή δεν είναι εκείνη των επιχειρημάτων, του διαλόγου και της συζήτησης.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ μόλις δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο αναμένονται να οδηγήσουν στον αφοπλισμό της περιοχής. Γιατί βιάζεται τόσο η Ρωσία να αποπυρηνικοποιήσει την κορεατική χερσόνησο; Αυτό δεν έχει ζωτικό ενδιαφέρον για τη Ρωσία. Ίσως η ίδια η Ρωσία θα έπρεπε να κάνει τη Βόρεια Κορέα σύμμαχο της και να ξεκινήσει να την οπλίζει ακόμη περισσότερο από ό, τι είναι. Γιατί να βοηθήσει την Αμερική να εξουδετερώσει την απειλή της Κορέας; Ίσως θα έπρεπε να βοηθήσουμε τη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει έναν ακόμα πιο θανατηφόρο πύραυλο. Μόνο τότε οι νεοσυντηρητικοί θα πρόσεχαν δύο φορές περισσότερο πριν επιτεθούν βίαια στη Ρωσία.
· ΝΑ ΕΠΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Η Ρωσία θα έπρεπε να επανεξετάσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, επειδή είναι ψευδείς για πολλούς λόγους, ο λιγότερος εξ αυτών δεν είναι ότι το Ισραήλ στέλνει μάλλον περίεργα μηνύματα στους σύμμαχους της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.
Πρώτα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί: ο πρεσβευτής του Ισραήλ έχει κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Αλλά θα έπρεπε να κάνουμε πολύ περισσότερο από αυτό. Αν το κοιτάξουμε συνολικά, η τρέχουσα κρίση είναι μια συνέπεια του ότι το Ισραήλ επιθυμεί να δημιουργήσει ελεγχόμενο χάος στη Συρία για τις επόμενες δεκαετίες και ότι η Ρωσία παραμένει σιωπηλή σχετικά με τις συνεχείς επιθέσεις του Τελ Αβίβ κατά της Συρίας.
Γιατί η Ρωσία παραμένει σιωπηλή όταν το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία και απειλεί τις ΗΠΑ όταν λένε ότι θέλουν να κάνουν το ίδιο;
Πού είναι η λογική; Γιατί το κάνει το Ισραήλ και γιατί δεν μπορούν να το κάνουν οι ΗΠΑ, η υπερδύναμη του κόσμου;
Εάν η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να αντιδράσει με αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, γιατί ισχυρίζεται ότι θέλει να ασκήσει αντίποινα ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες; Δεν έχει νόημα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία δεν πρέπει να αφήσει το χαλινάρι στο λαιμό του Ισραήλ, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να του επιβάλει την ίδια σειρά οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων όπως επέβαλλε στις ΗΠΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Τέλος, αντί για γκρίνια και κλαψούρισμα για τις παράνομες και μη νομιμοποιημένες ενέργειες της Δύσης «που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο», ο Πούτιν και η Ρωσία θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά και συγκεκριμένα μέτρα για να τις σταματήσουν.
Είναι καιρός να αποσυρθεί η παλιά φρουρά των πολιτικών ηγετών της Ρωσίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ έχει ήδη υπαινιχθεί ότι θέλει να αποσυρθεί μετά από δεκαετίες ακούραστων και κατά καιρούς λαμπρών υπηρεσιών υπέρ της Ρωσίας. Νομίζω ότι ο Πούτιν θα έπρεπε να τον αφήσει να αποσυρθεί και να βρει έναν νέο νεαρό, ενεργητικό και εθνικιστικό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος να αρχίσει να μην αποκαλεί τις χώρες των δυτικών «εταίρους» όπως το κάνει ο Λαβρόφ. Ένας καταχρηστικά βίαιος αντίπαλος κατανοεί μόνο τη γλώσσα και τις πράξεις ενός καταχρηστικά βίαιου συνομιλητή.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σημερινός πρωθυπουργός της Ρωσίας, είναι αόρατος εδώ και χρόνια: είναι ένας νεκρός που περπατά. Ο άνθρωπος αυτός θα αφήσει στην ιστορία το όνομα του ανθρώπου που άφησε τη Δύση να βομβαρδίσει τον Καντάφι, όταν δεν ασκήσε βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε ζώνη χωρίς πτήσεις πάνω από τη Λιβύη. Άλλοι Ρώσοι φιλελεύθεροι θα έπρεπε να εγκαταλείψουν και η οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτικη της χώρας να γίνει πιο εθνικιστική και πιο προστατευτισμική.
Ως εκ τούτου, σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα, και μη παραβλέποντας ότι τα MSM [mainstream media] αγνοούν σκόπιμα τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, θα έπρεπε ο Πούτιν να κάνει μια ζωντανή εμφάνιση στην τηλεόραση, να προβεί σε δήλωση πρώτης σημασίας και πρώτης ανάγκης προς τους ρώσους πολίτες και ακόμη περισσότερο προς τους άλλους, να τους εξηγήσει με μεγάλη σαφήνεια ότι ο πλανήτης βρίσκεται στο χείλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Και τέλος, η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Άσαντ ή ακόμα και με τη Μέση Ανατολή, ότι αυτό έχει να κάνει με τη Ρωσία. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι ήταν τέλειος ο χρόνος για να επιβάλουν μια ταπεινωτική ήττα στη Ρωσία στη Συρία και να βγουν έτσι από αυτήν την πολύπλοκη εξίσωση.
Εάν η Ρωσία δεν κάνει τίποτα και κρύβεται κάτω από το τραπέζι κλαψουρίζοντας και διαμαρτυρομένη κατά των παράνομων επιδρομών των Αμερικανών, Βρετανών, Γάλλων και Ισραηλινών εναντίον του συριακού λαού, αυτό θα είναι η υψίστη ήττα και ταπείνωση για τη Ρωσία και για τον Πούτιν. Κανείς δεν θα θέλει να είναι πλέον σύμμαχος της Ρωσίας, έστω και αν, για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχουν πολλές χώρες που να σχηματίσουν ουρά για να χτυπήσουν τη πόρτα. Θα είναι μια γεωπολιτική ήττα με γιγαντιαία ένταση, είναι καλύτερα για τη Ρωσία να εγκαταλείψει τη Συρία παρά να συνεχίσει να ταπεινωθεί.
Η υπακοή μόνο αναβάλλει το αναπόφευκτο: εν τέλει, η ειρήνη του κόσμου θα εξαρτηθεί από τα έθνη που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ. Είναι η Ρωσία, πάνω απ 'όλα, που αντιστέκεται στις ΗΠΑ / Ισραήλ στη Συρία για την αρχή του παιχνιδιού.
Πρόεδρε Πούτιν, η απόφαση σας ανήκει. Είτε θα μείνετε στην ιστορία σαν τον μεγαλύτερο πολιτικό που έζησε ποτέ κάτω από τον ήλιο, είτε, σαν τον Ιβάν δις τον Τρομερό, του οποίου η ευημερούσα βασιλεία στην αρχή θα τελειώνει στο χάος, την αποσύνθεση και «θολούς καιρούς» στη Ρωσία.
Καλή τύχη, Βλαντιμίρ Βλαντιμιρόβιτς! Η μοίρα της Ρωσίας και της Ανθρωπότητας είναι στα χέρια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου