''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ξεκίνησε η μάχη μεταξύ Συρίας και κουρδοαμερικανικών δυνάμεων κατοχής

Πρωτοφανείς μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της Συρίας και τις κουρδοαμερικάνικές δυνάμεις κατοχής (SDF), ξέσπασαν στην ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι μέλη των SDF, ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η συριακή κρατική τηλεόραση και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσαν ότι ο Συριακός Στρατός απελευθέρωσε τέσσερα χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των κουρδοαμερικάνων στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη».

Οι δυνάμεις κατοχής των κουρδοαμερικάνων (YPG), έχουν από το 2017 καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών ανατολικά του Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ Ελ Ζορ, αντικαθιστώντας τους έτερους κατακτητές της Συρίας, το Ισλαμικό Κράτος.

Στη μέχρι τώρα εκστρατεία του κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Συριακός Στρατός μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις είχε συγκρουσθεί με τους κουρδοαμερικάνους SDF και είχε κρατηθεί μακριά από τις κατεχόμενες περιοχές ανατολικά του Ευφράτη, επικεντρώνοντας στην ανάκτηση εδαφών από μαχητές δυτικά του ποταμού.

Τώρα φαίνεται πως έφτασε η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης μεταξύ Συρίας και κατοχικών δυνάμεων ΗΠΑ - Κούρδων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου