''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η Τουρκία δείχνει τις προθέσεις της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Διέταξε συνέχιση της φυλάκισης του Αμερικανού Χριστιανού πάστορα

Η… ανεξάρτητη (σ.σ. εδώ γελάμε) τουρκική Δικαιοσύνη κατά τον Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε τη συνέχιση της φυλάκισης του Αμερικανού πάστορα, εν αναμονή της δίκης του για τις δήθεν διασυνδέσεις με την ομάδα του Γκιουλέν. Η απόφαση αυτή δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι ο Τούρκος πρόεδρος να τραβήξει την υπόθεση και της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Με τον Αμερικανό πάστορα ο Τούρκος πρόεδρος εκβιάζει τις ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν, ενώ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη εκβιάζει της έκδοση των «8» Τούρκος στρατιωτικών που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες. Αντιλαμβάνεται κανείς πώς οι δύο αυτές περιπτώσεις ομηρίας ή αιχμαλωσίας συνδέονται. Αξίζει ωστόσο να επισημάνει κανείς, κι αυτό δεν είναι καθ’ όλου ευχάριστο, πώς ο Αμερικανός πάστορας κρατείται ήδη έναν χρόνο στις τουρκικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, ο Άντριου Μπράνσον, ένας χριστιανός πάστορας από τη Βόρεια Καρολίνα, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγορείται ότι βοήθησε την ομάδα που η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Μπράνσον, που αρνείται τις κατηγορίες, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως 35 έτη. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα γίνει στις 7 Μαΐου.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ υπεύθυνος για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία, δήλωσε ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία είναι πιθανό να υποστούν πιέσεις όσο ο Αμερικανός πάστορας παραμένει στη φυλακή.

Η απόφαση αυτή συμπίπτει με το γεγονός ότι σήμερα, το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές θα συζητηθεί κατά τη τρέχουσα Σύνοδο Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η ολομέλεια θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και θα ακολουθήσει ψήφισμα την Πέμπτη 19 Απριλίου, σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για την απελευθέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου