''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Σύγκρυο στις ΗΠΑ! Ο στόχος των πυραύλων στο βίντεο της παρουσίασης των νέων υπερόπλων, ήταν οι ΗΠΑ!

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε διεθνώς μετά το χθεσινό διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε τα νέα «άτρωτα» πυρηνικά όπλα της Ρωσίας
με τη βοήθεια σχεδιαγραμμάτων, γραφικών απεικονίσεων και βίντεο. Αιτία, το γεγονός ότι σε μία από τις γραφικές απεικονίσεις στα βίντεο ένας από τους υπερ-πυραύλους φαίνεται να στοχεύει την την δυτική ακτή της Φλόριντα.

Την λεπτομέρεια αυτή επισήμαναν αρκετά αμερικανικά μέσα, διατυπώνοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι η επιλογή αυτού του «πιθανού στόχου» δεν ήταν καθόλου τυχαία. Κι αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται το πολυαγαπημένο Μαρ-Α-Λάγκο του Τραμπ, ή αλλιώς ο «χειμερινός Λευκός Οίκος».

Αρκετοί πάντως έσπευσαν να επισημάνουν ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του βίντεο ήταν αρκετά παλαιότερο, και είχε δημιουργηθεί το 2015, όταν ο Τραμπ δεν ήταν ακόμα στην εξουσία. Όπως φαίνεται επαναχρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς της χθεσινής παρουσίασης από την ομάδα του Πούτιν, που αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν, ίσως τυχαία, ίσως και όχι.

Στην χθεσινή ετήσια ομιλία του ενώπιον των Ρώσων βουλευτών, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του έχει προχωρήσει στη δοκιμή νέων πυρηνικών όπλων, ανάμεσα στα οποία και ένας πυρηνοκίνητος πύραυλος και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο drone. Οπως τόνισε, τα όπλα αυτά είναι ουσιαστικά άτρωτα, αφού δεν μπορεί να τα αναχαιτίσει καμία χώρα, τουλάχιστον με τα μέσα που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Ειδικά ο πύραυλος έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια και τέτοια υψηλή ταχύτητα που μπορεί να διαπερνά με άνεση οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δοκιμάσει έναν νέο ισχυρότερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, με την ονομασία Sarmat, που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από τον προκάτοχό του, σπεύδοντας ωστόσο να υπογραμμίσει ότι όλα τα νέα όπλα της χώρας του συμμορφώνονται με τις διεθνείς συμβάσεις.

«Κάθε χρήση πυρηνικού όπλου κατά της Ρωσίας ή συμμάχου της θα προκαλέσει την άμεση απάντηση της Μόσχας» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι τα όπλα προορίζονται για καθαρά αμυντικούς σκοπούς.



Η επίμαχη γραφική απεικόνιση



http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου