''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Μπράβο σας μάγκες! Επιτέλους!

Τζήμερος Θάνος 

Η είδηση είναι απίστευτη και όμως ελληνική: αστυνομικοί μήνυσαν την ηγεσία της αστυνομίας! Ο λόγος; Η εγκληματική στάση της ηγεσίας η οποία απαγορεύει στους αστυνομικούς να προστατέψουν τις ζωές των πολιτών, να περιφρουρήσουν την έννομη τάξη και φυσικά να προστατέψουν και τις δικές τους ζωές.

Η ηγεσία της αστυνομίας, υποχείριο των ιδεοληπτικών χαβαλέδων της κυβέρνησης και του κωμικού ανθρωπαρίου που υποδύεται την πολιτική ηγεσία του Σώματος έχει «δώσει εντολές» για την εφαρμογή της «τεχνικής του καραγκιόζη»: θα σας δέρνουν, θα σας δέρνουν, θα ιδρώσουν, θα κρυώσουν, θα αρρωστήσουν, θα πεθάνουν! «Παλεύουμε με την εγκληματικότητα και με την εγκληματική αδιαφορία σας» έγραφε το πανώ που κρατούσαν οι μηνυτές αστυνομικοί. Και περιέγραφε με πολύ ήπια χρώματα την πραγματικότητα: οι αστυνομικοί είναι αναλώσιμοι και έρμαια στις διαθέσεις κάθε μπαχαλάκη, κάθε αντεξουσιαστή, κάθε επαναστάτη της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά, κάθε πολιτικού τραμπούκου. Με δεμένα τα χέρια κάθονται και υφίστανται τα πάνδεινα για να μην ασκήσουν βία στους «λαϊκούς αγωνιστές», μην τυχόν και αμαυρωθεί η εικόνα της «λαϊκής κυβέρνησης» που είναι δίπλα στους «λαϊκούς αγώνες». Κάθε οργανωμένη ομάδα αλητών έχει βρει πλέον έναν πολύ βολικό και σίγουρο σάκο του μποξ για να κάνει την επαναστατική της γυμναστική: τους αστυνομικούς, που έχουν σταλεί για «περιφρούρηση» της τάξης, αλλά με εντολή να μείνουν ακίνητοι! Και οι άλλοι ξεσαλώνουν: τους χτυπάν, τους ρίχνουν κάτω, τους κλωτσούν στο πρόσωπο, τους παίρνουν τα γκλομπς, τους τραυματίζουν, τους στέλνουν στο νοσοκομείο, τους εξευτελίζουν. Ήταν αναμενόμενη εξέλιξη. Όταν έχεις μεγαλώσει στο κατηχητικό της ΚΝΕ με το όραμα των μπολσεβίκων για κατάργηση των σωμάτων ασφαλείας και αντικατάστασή τους από ομάδες ένοπλων εργατών, αισθάνεσαι περισσότερο συγγενής με τους μολοτωφατζήδες παρά με τους αστυνομικούς. Τους οποίους ο πρόεδρος της Βουλής αποκαλεί «μπάτσους». Οπότε είναι λογικό να κερνάει καφέ στους Ρουβίκωνες και να τους στέλνει με τα περιπολικά στο σπίτι αλλά να αδιαφορεί όταν οι αστυνομικοί λιντσάρονται. Και φυσικά, να δίνει εντολή να αφήνουν ελεύθερο τον ληστή τραπεζών γιο του κάθε φορά που τον πιάνουν ως πρωταγωνιστή σε επεισόδια!

Όταν φέρνεις στη Βουλή επερώτηση για όσους αντιδρούν στις καταλήψεις και όχι για τις ίδιες τις καταλήψεις – μια καραμπινάτα παράνομη πράξη – προσδιορίζεις με σαφήνεια το ιδεολογικό σου στίγμα: «είμαστε με τους παράνομους, η αστυνομία είναι εχθρός του λαού». Πώς λοιπόν να ασκήσει η αστυνομία την νόμμη βία που μόνο εκείνη δικαιούται να ασκεί για να επιβάλει την τάξη;

Αν έκανα μήνυση εγώ στην ηγεσία της για παράβαση καθήκοντος, ο εισαγγελέας θα την απέρριπτε διότι δεν θα είχα το προβλεπόμενο «έννομο συμφέρον». Βλέπετε, το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, έχει φροντίσει να φυλάξει τα νώτα του. Και δεν αναγνωρίζει πως ο πολίτης πάσχει από την έλλειψη ασφάλειας. Διότι και οι άλλοι τις ίδιες εντολές έδιναν. Κάηκε η Αθήνα στα Δεκεμβριανά του 2008 και τα ανθρωπάρια που υποδύονταν τότε την κυβέρνηση είχαν δώσει εντολή για «αστυνομία αμυνόμενη». Καίγονται κάθε μέρα τα Εξάρχεια, έχουν γίνει η ΑΣΟΕΕ και το Πολυτεχνείο ορμητήρια εγκληματιών, αλλά η ηγεσία της αστυνομίας με τα κεφάλια και τα παντελόνια κατεβασμένα. Παραιτήθηκε ποτέ κανένας στρατηγούλης της καταγγέλλοντας την εγκληματική αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας για την μη εφαρμογή του νόμου όταν λαμβάνουν χώρα παράνομες πράξεις; Όχι βέβαια. Είναι καλά τα γαλόνια, οι τεμενάδες και το πίτσι – πίτσι με το γκουβέρνο. Σιγά μη νιαστούμε για την ασφάλεια.

Αυτό λοιπόν που ο νόμος δεν επιτρέπει να το κάνουμε εσύ κι εγώ, το έκαναν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Μήνυση στην ίδια τους την «ηγεσία»! Μπράβο σας, μάγκες! Επιτέλους! Θέλει πολλά κιλά «προσόντα» αυτή η πράξη. Ειδικά όταν ξέρεις ότι η συμμορία των μπαχαλάκηδων του Μαρξίμου παίρνει κεφάλια σε όσους αντιδρούν στις παρανομίες της και μόλις πριν λίγες μέρες ο στρατάρχης Κούγκης αποστράτευσε τον ταξίαρχο που τον έβγαλε στη σέντρα για το λαθρεμπόριο βλημάτων με τη Σαουδική Αραβία.

Ζούμε απίστευτες στιγμές. Απίστευτης κατάντιας. Απίστευτου εξευτελισμού της χώρας. Αν κάτι μπορεί να αλλάξει αυτή την πορεία, είναι οι αντιδράσεις υπεύθυνων πολιτών. Ακόμα και στο εσωτερικό του συστήματος. Όπως η σημερινή μήνυση. Ξανά μπράβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου