''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Σάλος στην Βρετανία από διαφήμιση που ισχυρίζεται πως ο Μεσσίας έχει έρθει!

Δεν μας έφτανε το Ισλάμ τώρα έχουμε και τις αιρέσεις του!

Του Άγγελου Ρούσσου


Δεν μας έφτανε το σουνιτικό Ισλάμ που έχει κατακλύσει την ευρωπαϊκή ήπειρο τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις αιρέσεις του.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων στην Βρετανία έχει κατακλυστεί από δεκάδες καταγγελίες σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες που αναφέρουν το μήνυμα «Messiah has come» (μτφρ ο Μεσσίας έχει έρθει).

Η ισλαμική διαφημιστική εκστρατεία που ισχυρίζεται ότι ο “Μέσσίαςς έχει έρθει” ξεκίνησε από την Μουσουλμανική κοινότητα Ahmadiyya, μια διωγμένη μειοψηφική μουσουλμανική αίρεση, με μια σειρά πινακίδων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και τη Γλασκώβη που αποσκοπούν στην προώθηση της ιδέας, η οποία θεωρείται αιρετική από το βασικό Ισλάμ, ότι ο Μεσσίας όπως υποσχέθηκε στο Κοράνι έχει ήδη έρθει στο πρόσωπο του Mirza Ghulam Ahmad.

Η εκστρατεία του αυτοαποκαλούμενου “αληθινού Ισλάμ” αναφέρει ότι η πινακίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τις πεποιθήσεις της μουσουλμανικής κοινότητας Ahmadiyya.

Αλλά η εκστρατεία προκάλεσε οργή από τους Χριστιανούς αλλά και τους μουσουλμάνους και τους εβραίους που όλοι έχουν αντιλήψεις για έναν «Μεσσία» στις πεποιθήσεις τους και βρίσκουν τις διαφημιστικές πινακίδες προσβλητικές.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA ) της χώρας ότι έχει λάβει μέχρι στιγμής αρκετά παράπονα για τις εν λόγω διαφημίσεις. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι αντιδρώντες ισχυρίστηκαν ότι η θέση είναι «παραπλανητική επειδή πιστεύουν ότι δεν είναι σύμφωνη με τις διδασκαλίες του Κορανίου».

Η ASA αξιολογεί τις καταγγελίες και θα εκδώσει απόφαση αυτή την εβδομάδα σχετικά με το εάν υπάρχουν λόγοι για περαιτέρω διερεύνηση.

Αλλά ένας εκπρόσωπος της “Αληθινής Ισλαμικής Εκστρατείας” δήλωσε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να επιτρέψουν στους Μουσουλμάνους Αχμάντι να εκφράσουν τις πεποιθήσεις τους.

«Κάθε άτομο και ομάδα έχουν το δικαίωμα να εκδηλώσουν και να διακηρύξουν την πίστη τους και το να τους περιορίσουν δεν θα είναι μόνο παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αντίθετο με τις αξίες της ελευθερίας λόγου και έκφρασης που αγαπάμε σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Farooq Aftab, προσθέτοντας ότι οι Ahmadis είναι μία από τις παλαιότερες και πιο ολοκληρωμένες ισλαμικές κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την άλλη οι επικριτές της νεοταξικής διαφημιστικής καμπάνιας υποστηρίζουν πως «η πινακίδα υποδαυλίζει το μίσος, είναι βαθιά επιθετική και επιζήμια για εκατομμύρια Βρετανούς πολίτες».

Οι Ahmadis πιστεύουν ότι ο Mirza Ghulam Ahmad, ένας Ινδός κληρικός του 19ου αιώνα, είναι η Δευτέρα παρουσία του Ιησού και υποταγμένος στον προφήτη Μωάμεθ μέσα στο Ισλάμ. Οι μουσουλμάνοι Ahmadiyya αποφεύγουν άλλες ισλαμικές ομάδες και στο Πακιστάν ψηφίστηκε νόμος το 1978, που ανέφερε ότι οι Ahmadis δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μουσουλμάνοι. Αυτό επέτρεψε στους σκληροπυρηνικούς κληρικούς του Ισλάμ να κάνουν κηρύγματα εναντίον των Ahmadis θεωρώντας τους “επικίνδυνη λατρεία”.

Με δεομενη αυτήν την έκταση των διωγμών, ο ηγέτης του Αχμάντι ή ο Χαλίφης όπως λέγεται, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Πακιστάν και να μετακινήσει την κύρια βάση του στο Λονδίνο το 1984. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η έδρα της παγκόσμιας κοινότητας Ahmadiyya.

Χιλιάδες έχουν εισρρέυσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κατασκευή του πρώτου τζαμιού Ahmadi στο Λονδίνο το 1926 και τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 30.000 Ahmadiyya στη Βρετανία.
To Ισλάμ κατασπαράσσει την Ευρώπη
-Έρευνες-σοκ

Ο Ednan Aslan, καθηγητής Ισλαμικής Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα με δείγμα 288 από τους περίπου 4.000 αιτούντες άσυλο που κατά κύριο λόγο ήταν Αφγανοί στην αυστριακή πόλη Graz. . Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σε μια μελέτη, «Religiöse und Ethische Orientierungen von Muslimischen Flüchtlingen στο Graz» («Θρησκευτικοί και ηθικοί προσανατολισμοί μουσουλμάνων προσφύγων στο Γκρατς»).

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα δύο τρίτα των αιτούντων άσυλο είναι άνδρες, κυρίως κάτω των 30 ετών. Όλοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης των παραδοσιακών, συντηρητικών, ισλαμικών αξιών τους. Οι μετανάστες είναι εξαιρετικά θρησκευόμενοι. Το 70% πηγαίνει στο τζαμί κάθε Παρασκευή για προσευχές.

Οι γυναίκες είναι εξίσου θρησκευόμενες, αν όχι περισσότερο: το 62,6% προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα, πολύ περισσότερο από τους άνδρες (39,7%). Επιπλέον, το 66,3% των γυναικών φορούν μαντίλα δημόσια και το 44,3% αρνείται να σφίξει τα χέρια με έναν άνδρα.

Οι μισοί από τους μετανάστες (49,8%) αναφέρουν ότι η θρησκεία παίζει πλέον μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινή τους ζωή στην Ευρώπη, από ό, τι στην πατρίδα τους. Το 47,2% είναι πεπεισμένο ότι οι εβραίοι και οι Χριστιανοί έχουν απομακρυνθεί από το «σωστό μονοπάτι» και το 47,8% πιστεύει ότι το μέλλον του Ισλάμ θα κινδύνευε εάν το Ισλάμ ερμηνεύτεί με σύγχρονο τρόπο.

Η έρευνα εξέτασε επίσης 400 Βέλγους Μουσουλμάνους: το 33% δήλωσε ότι «δεν τους αρέσει η δυτική κουλτούρα», το 29% δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο νόμος του Ισλάμ είναι ανώτερος από το βελγικό δίκαιο και το 34% δήλωσε ότι «θα προτιμούσαν σίγουρα ένα πολιτικό σύστημα εμπνευσμένο από το Κοράνι «. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 59% των μουσουλμάνων στο Βέλγιο θα «καταδικάσουν» τον γάμο αν ο γιος τους επιλέξει μη μουσουλμάνα σύντροφο και το 54% θα καταδικάσει το γάμο αν η κόρη τους επιλέξει μη μουσουλμάνο σύντροφο.


Πηγή
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/02/blog-post_690.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου