''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ο Τραμπ μόλις έστειλε τον Τζ. Σόρος στον… αγύριστο!

 Ο εμφύλιος μέσα στην νέα τάξη πραγμάτων παίρνει άλλες διαστάσεις! 
Γερμανίδα ρεπόρτερ στο Νταβός, ρώτησε τον πρόεδρο Τραμπ «Γιατί έχετε τέτοιο πλατύ χαμόγελο;» Πριν προλάβει να απαντήσει, η εικονιζόμενη στα δεξιά της φωτογραφίας, υπουργός για την Εσωτερική Ασφάλεια, Kirstjen Nielsen, απαντά: «Γιατί μόλις είπε στον Τζορτζ Σόρος να πάει… στο διάολο!»
Τα μέσα αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στην ομιλία του Τζορτζ Σόρος στο Νταβός, στην οποία προσπαθούσε να πείσει ότι η προεδρία του Τραμπ «αποτελεί κίνδυνο για τον κόσμο. Όχι μόνο η επιβίωση του οργανισμού Open Society αλλά η επιβίωση ολόκληρου του πολιτισμού μας διακυβεύεται».
Η ομιλία του όμως επισκιάστηκε από την επιτυχημένη παρουσία του προέδρου Τραμπ στο Νταβός, την οποια, ακόμα και οι πιο σκληροί του επικριτές, όπως η Washington Post, χαρακτήρισαν «νίκη».
Και ο λόγος είναι απλός: Είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς την επιτυχία.
Ανοδική ανάπτυξη της οικονομίας (2,6% αύξηση του Α.Ε.Π. για τέταρτο τετράμηνο, δείγματα αύξησης στους μισθούς (πολλές εταιρίες μοιράζουνε στους εργαζόμενους μπόνους για πρώτη φορά μετά το 2007) και το χρηματιστήριο σε ανοδική τροχιά (ο Dow Jones αγγίζει τις 30.000 μονάδες), είναι γεγονότα που δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Αυτά βέβαια είναι κακά νέα για τον δισεκατομμυριούχο Σόρος, οποίος πρόσφατα ξόδεψε 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε «αριστερούς» σκοπούς σε όλο τον κόσμο
Μεγάλο μέρος των χρημάτων του ιδρύματος Open Society διατίθεται για την αποσταθεροποίηση δημοκρατιών στην ανατολική Ευρώπη και στην συντριβή των οικονομιών των αναπτυσσόμενων χωρών ανά τον κόσμο. Τώρα έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον του στην δαπάνη χρημάτων για τον εκτοπισμό του προέδρου Τραμπ από την εξουσία.
Το γεγονός ότι ο Σόρος προσπάθησε να εξασφαλίσει μια πολυπόθητη συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ μετά από τόσα αρνητικά σχόλια εναντίον του, δε προκαλεί καμία έκπληξη για έναν άνθρωπο που θεωρεί εαυτόν θεό και οτι οι «κανόνες δεν ισχύουν γι ‘αυτόν».
Πήρε την απάντηση που του αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου