''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Θρίλερ για το άσυλο του Τούρκου στρατιωτικού – Έρχεται ξανά στην Ελλάδα ο Ερντογάν – Κρύος ιδρώτας στο Μαξίμου

Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση
Νομικοί κύκλοι θεωρούν βέβαιο ότι την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής χορήγησης ασύλου για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ακολουθούσε η θετική γνωμοδότηση και για τους υπόλοιπους επτά. Κάτι, που σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ήταν υποχρεωμένη να προσέξει η χώρα.

«Έπρεπε να προβούμε σε αυτή την απόφαση για να μην υπάρχει και η παραμικρή νομική αμφιβολία» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη θα είναι ο τελικός κριτής. Μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι «όλα γίνονται στο φως και δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο» και ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει…

Ερχεται ξανά ο Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδοσε ο ΣΚΑΙ, αναμένεται ξανά στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα. Αυτή τη φορά θα μεταβεί στη Θεσσαλλονίκη για το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας των δυο χωρών. Βέβαια ο κύριος σκοπός της επίσκεψης έχει να κάνει με την υπόθεση των 8. Ο Ερντογάν θέλει να τελειώσει με την υπόθεση και η κυβέρνηση θα τα δώσει όλα στην Άγκυρα!

Βίτσας: Οι 8 δεν θα εκδοθούν

«Η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες και έχει ξεκαθαριστεί ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να εκδοθούν», τόνισε από πλευράς του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στο ρ/σ ALPHA 9.89. Παράλληλα, επανέλαβε ότι «εμείς εκτιμούμε ότι η υπόθεση, πέρα από τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα που έχουν αυτές οι δύο επιτροπές, πρέπει να πάει στο επίπεδο πλέον της Τακτικής Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι στο ζήτημα του ασύλου που αφορά χιλιάδες ανθρώπους, «έχουμε συχνά την περίπτωση να έχει απορριφθεί και από τις δύο επιτροπές η χορήγηση ασύλου και ο αιτών να προσφεύγει αυτός στο Διοικητικό Εφετείο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων επί του θέματος σχολίασε ότι «ανέξοδοι παληκαρισμοί δεν ωφελούν, ούτε κανείς μπορεί να ανησυχήσει απ” αυτούς».

Η Τουρκία απειλεί για το άσυλο: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε

Απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.

Με μηνύματα που ανέβασε στο Twitter, ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (είχε ταξιδέψει και στην Ελλάδα στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν -Στην πάνω φωτογραφία δίπλα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση) αναφέρεται στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνεται ελεύθερο», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες». Σε άλλο μήνυμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως «εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση» και προσθέτει σε άκρως επιθετικό ύφος ότι «οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε».
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου